DZC’68 opent accommodatie met overwinning

Gepubliceerd: 07-10-2017 17:10. Bijgewerkt: 07-10-2017 17:42

Voetbalclub DZC’68 uit Doetinchem heeft dit weekend de vernieuwde accommodatie op Sportpark Zuid in gebruik genomen. De zaterdageersteklasser hoopt dat de energiezuinige thuisbasis een waar thuis zal zijn voor leden.


"De droom die we negen jaar geleden met elkaar hadden is nu uitgekomen", aldus voorzitter Jan Minkhorst van de Doetinchemse voetbalclub. "We waren op de oude accommodatie echt aan alle kanten uit ons jasje gegroeid. Samen met de gemeente Doetinchem hebben we dit kunnen realiseren." Naast de ruim 1.400 leden van DZC, krijgen ook partijen als een fysiotherapeut, Jong De Graafschap en Samen Doetinchem de ruimte in en om het multifunctionele pand. "Het is geen doel op zichzelf", zegt voorzitter Minkhorst over de invulling door verschillende partijen. "Maar ik denk dat wij in 2020 zestien uur per dag, zeven dagen per week open zijn."

Belangrijker nog dan de multifunctionele invulling zijn in de ogen van Minkhorst echter de leden. "Het allerbelangrijkste vind ik dat het een thuis moet zijn voor alles wat DZC is, van 4 tot 85 jaar oud", aldus de voorzitter. "Met deze accommodatie kunnen we dat veel beter dan daarvoor." Trainer Steven Verheijen is minstens zo tevreden als de voorzitter. "De voorwaarden zijn er om optimaal te kunnen trainen en spelen", vindt de trainer van het eerste team. "Deze accommodatie is klaar voor de toekomst, zo simpel is het."

De vorig seizoen gepromoveerde Doetinchemmers wisten het openingsweekend extra glans te geven door voor het eerst dit seizoen te winnen. Tegenstander Go-Ahead Kampen werd zaterdagmiddag met 3-2 verslagen.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)