Duur puntenverlies De Graafschap in Breda

Gepubliceerd: 28-03-2021 22:03. Bijgewerkt: 28-03-2021 22:43

De Graafschap is zondagavond tegen een dure nederlaag aangelopen in Breda. De ploeg van trainer Mike Snoei verloor met 3-1 tegen NAC, dat zo – net als Almere City – op twee punten achterstand van de Superboeren komt.

Milan Hilderink uit Steenderen maakte zijn basisdebuut bij De Graafschap, dat al snel op achterstand stond in het Rat Verlegh Stadion. Daar ging een flinke ketser aan vooraf van doelman Rody de Boer; die een afstandsschot van Robin Schouten verkeerd inschatte en de bal achter hem in het doel zag vallen: 1-0. Ralf Seuntjens - de aanvaller van De Graafschap die volgend seizoen bij NAC speelt - bracht de stand na tien minuten weer op gelijke hoogte (1-1), via het been van doelman Nick Olij. De Graafschap had daarna meer de bal dan NAC, maar creëerde veel te weinig. Daryl van Mieghem schoot nog net over.

Na de thee was De Graafschap wederom niet scherp, want binnen drie minuten trof de thuisploeg opnieuw doel. Een voorzet van de flank kwam via het been van Toine van Huizen voor de voeten van Colin Roseler, die NAC op 2-1 schoot. De Graafschap moest in de achtervolging en NAC liet de Superboeren ook het spel maken. Een kwartier voor tijd gooide het de wedstrijd op slot, toen een vrijgelaten Mounir El Allouchi van afstand de bal achter De Boer in de kruising schoot (3-1). Invaller Melvin Platje raakte daarna nog de lat, maar verder kwam De Graafschap niet.

Door deze nederlaag verzuimt De Graafschap afstand te nemen van concurrent NAC Breda en te profiteren van het puntverlies van Almere City en Cambuur. Het staat nog wel tweede, met een gat van twee punten op NAC en Almere.

Volgende week speelt de ploeg van Snoei tegen FC Dordrecht op De Vijverberg. De maand april wordt cruciaal voor De Graafschap, dan wachten achtereenvolgens Go Ahead Eagles (t), Almere City (t) en Cambuur (u).

Foto: De Graafschap media

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)