Dure nederlaag De Graafschap bij Excelsior

Gepubliceerd: 26-01-2019 22:01.

De Graafschap heeft zaterdagavond een dure nederlaag geleden op bezoek bij concurrent Excelsior. In Rotterdam hadden de Superboeren de overhand, maar verloren toch door twee tegentreffers in de laatste fase van de wedstrijd.


In het begin van de wedstrijd was het spel in evenwicht. Beide ploegen waren slordig en kwamen er totaal niet uit. De Graafschap nam halverwege de eerste helft het heft in handen en kreeg het betere van het spel. Met name Youssef El Jebli had de Doetinchemmers op voorsprong kunnen schieten, maar hij schoot vanuit het zestienmetergebied hard over het doel van doelman Alessandro Damen. Ook Delano Burgzorg en Fabian Serrarens (schot van afstand) waren kansrijk, maar faalden in de afronding.

De Graafschap was in de tweede helft dichtbij, maar de bal kwam via Ryan Koolwijk op de Excelsior-doelman. Uit het niets kwam de thuisploeg een kwartier voor tijd op voorsprong: Luigi Bruins miste in eerste instantie nog de bal, maar schoot daarna hard raak achter doelman Hidde Jurjus. De Graafschap probeerde een gelijkspel te forceren, maar kreeg in de blessuretijd de definitieve tik toen Mounir El Hamdaoui met een kopbal de wedstrijd op slot gooide.

Door deze nederlaag blijft De Graafschap hekkensluiter van de Eredivisie en ziet het concurrent Excelsior uitlopen. Vrijdag spelen de Superboeren thuis tegen NAC Breda, dat één punt meer heeft.

Foto: Joop Kappert

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)