Duo opgepakt na inbraak vlak over de grens

Gepubliceerd: 14-01-2021 16:01. Bijgewerkt: 14-01-2021 16:53

Twee mannen uit de regio Amsterdam zijn dinsdagmiddag opgepakt na een inbraak in Isselburg, vlak over de grens bij Dinxperlo. De twee vluchtten voor de politie en werden uiteindelijk aangehouden op de A348.

De twee vielen dinsdagmiddag rond 13.55 uur op toen zij zich verdacht ophielden bij een huis aan de Millinger Weg in Isselburg. De daders drongen het huis binnen door een zijruit van de woning in te slaan. De twee gingen er vandoor met onder meer geld en sieraden. Toen twee familieleden van de getuige polshoogte ging nemen, sloegen de twee daders op de vlucht. De Duitse politie werd gealarmeerd en begon een zoektocht naar het duo. Uiteindelijk bleek dat de twee met een auto richting Duits-Nederlandse grens reden. Daarop besloot de Duitse politie de hulp in te seinen van hun Nederlandse collega's.

Dankzij de gedetailleerde beschrijving van het voertuig waarmee de twee mannen gevlucht waren, kon de Nederlandse politie de auto na signalering op de A12 aanhouden op de A348 tussen Arnhem en Dieren. In het voertuig trof de politie de vermeende buit en allerhande inbrekerswerktuig aan. De mannen, van negentien en twintig jaar oud, zijn daarop aangehouden. De politie doet nog verder onderzoek in de zaak.

Foto: REGIO (archief)

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)