Duizendste uitzending dialect-DJ Alard Ross

Gepubliceerd: 28-01-2017 17:01. Bijgewerkt: 28-01-2017 17:28

Een kleine twintig jaar geleden startte Optimaal FM met het ochtendprogramma ‘Van Mojn tot Goedgoan’. Zaterdagochtend maakte dialect-DJ Alard Ross uit Ulft de duizendste aflevering van zijn programma.


"Wij wilden geen programma hebben met allerlei Achterhoekse gedichtjes", vertelt Alard Ross over de totstandkoming van het programma. "Het moest iets moois worden. Van week tot week is het bijgeschaafd tot wat het nu is." In de ogen van zanger Joop Boxstart is de ochtendshow een podium voor de dialectmuziek uit de regio. "Als wij een nieuwe CD hebben gaan we naar Alard toe en hij draait die. Hij is zeer belangrijk voor de artiesten die dialectmuziek maken."

De dankbaarheid van Boxstart komt terug in een lied dat hij zaterdagochtend liet horen in de ochtendshow. "Duizend uitzendingen komt natuurlijk niet zo vaak voor. Ik vind het een prestatie, de meeste programma’s houden dat niet zo lang vol." Hoewel met de duizend een rond getal is bereikt, denkt Alard geen moment aan stoppen. "Nee, doorgaan tot het bittere einde", aldus de DJ. "Misschien gaan we wel naar de drieduizend."

De duizendste uitzending van ‘Van Mojn tot Goedgoan’ is hier terug te luisteren.

Foto: REGIO8

Copyright © 2019 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)