Duitsland wordt een hoogrisicogebied

Gepubliceerd: 03-09-2021 15:09. Bijgewerkt: 03-09-2021 15:05

Bij terugkeer vanuit Duitsland moeten grensgangers vanaf maandag een coronabewijs kunnen laten zien. Duitsland word vanaf zaterdag aangewezen als hoogrisicogebied door Nederland, waardoor er inreisbeperkingen gelden.

Door de stijgende coronacijfers in Duitsland moeten Nederlanders vanaf maandag een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of negatief testbewijs kunnen laten zien. Dit geldt niet voor kinderen jonger dan twaalf jaar oud. Nederlanders die geen herstel- of vaccinatie bewijs kunnen laten zien, moeten zich vóór vertrek naar Duitsland in hun eigen land laten testen. Mensen die niet over de juiste papieren beschikken riskeren een boete.

Omdat Nederland voor Duitsland geen risicogebied is, is registeren voor vertrek en in thuisquarantaine gaan bij terugkomst niet meer nodig. Nederlanders die met het vliegtuig vanaf Duitsland reizen moeten een gezondheidsklaring invullen voor de terugreis en deze kunnen tonen. De overheid raad aan om bij thuiskomst ‘voor de zekerheid’ een zelftest te doen, ook gevaccineerde personen.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroepen Antenne Niederrhein en RN7.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)