Duitsland versoepelt regels voor Nederland

Gepubliceerd: 06-08-2021 18:08. Bijgewerkt: 06-08-2021 18:50

Duitsland ziet Nederland vanaf middernacht op zondag niet meer als een hoogrisicogebied. Dat heeft de Duitse tegenhanger van het RIVM, het Robert Koch Instituut, vrijdag bekend gemaakt.


Reden daarvoor is dat volgens de Duitse overheid het aantal coronabesmettingen in Nederland flink is afgenomen. Minister Stephan Holthoff-Pförtner van de deelstaat Noordrijn-Westfalen laat weten blij te zijn met de versoepelingen na een periode waarin zelfs op de grens werd gecontroleerd. Hij houdt echter wel een slag om de arm: “Gezien de deltavariant moeten we nog voorzichtig zijn. We gaan verantwoord om met onze open grenzen.”

Sinds dinsdag 27 juli waren er restricties in verband met het hoge aantal besmettingen in Nederland. Zo was er een testplicht van kracht voor mensen die niet, of niet volledig, gevaccineerd waren. Voor personen die langer dan 24 uur in Duitsland verblijven, geldt er wel nog steeds de verplichting om een vaccinatiebewijs, een herstelbewijs of een negatieve testuitslag te overleggen.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroepen Antenne Niederrhein en RN7.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)