Duitsland past regels voor booster aan

Gepubliceerd: 20-01-2022 9:01. Bijgewerkt: 20-01-2022 11:21

Duitsland heeft de regels aangescherpt voor mensen die na een enkel Janssen-vaccin alleen een tweede vaccin als booster hebben gehad. In Duitsland geldt dit niet als volledige vaccinatie, en is er toch nog een derde prik nodig als booster, anders kom je er bij de Oosterburen bijna nergens meer in.

Nederland is voor Duitsland een hoog risicogebied en voor het inreizen van Duitsland is een corona-vaccinatiebewijs nodig. Maar de eisen aan Janssen-gevaccineerden en mensen met een herstelbewijs zijn strenger geworden, laat Omroep Gelderland weten. Een 'volledige vaccinatie' bestaat in alle gevallen uit twee vaccinaties, dus óók als het om Janssen gaat. Een tweede prik wordt dus niet als booster geaccepteerd bij de Oosterburen. Daarnaast is een herstelbewijs niet meer zes maanden geldig, maar nog maar 90 dagen.

In alle deelstaten is de 2G- of zelfs de 2G+-regel van kracht. Dat betekent dat je volledig gevaccineerd of hersteld moet zijn van corona (2G). Daarnaast moet je - afhankelijk van de deelstaat waar je bent - ook nog een boostervaccinatie of negatief testbewijs laten zien (2G+) als je het openbare leven in wil. Dat wil zeggen restaurants, horeca, winkels, musea, en veel gevallen ook hotels.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroepen Antenne Niederrhein en RN7.

Foto: REGIO8 (archief)

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)