Duitsland neemt extra coronamaatregelen

Gepubliceerd: 23-04-2021 12:04. Bijgewerkt: 23-04-2021 13:13

Het hoge aantal besmettingen met het coronavirus in Duitsland zorgen ervoor dat de regering extra coronamaatregelen heeft aangekondigd. Zo is er onder meer een avondklok van kracht. 

De avondklok is de meest ingrijpende maatregel die de regering genomen heeft. Deze geldt van 22.00 uur tot 05.00 uur. Er is alleen een uitzondering voor sporten, dat mag tot 00.00 uur. Daarnaast moeten scholieren zich twee keer per week laten testen en mag een bezoek aan de kapper alleen met een negatieve coronatest. De maatregelen gelden als er in een district een besmettingsgraad is van meer dan honderd positieve gevallen per honderdduizend inwoners. Blijft een district daaronder, dan kan de deelregering hier zelf beslissen over de te nemen maatregelen.

De besmettingsgraad in district Kleef, over de grens bij 's-Heerenberg, ligt op dit moment op 160 positieve gevallen per honderdduizend inwoners. In het district Borken, aan de andere kant van de grens bij Aalten, ligt de besmettingsgraad iets lager op 146,7 gevallen per honderdduizend inwoners. Komt de besmettingsgraad in districten boven de 165, dan sluiten ook de scholen en volgt er thuisonderwijs. De landelijk maatregelen zijn in ieder geval tot 30 juni van kracht.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroepen Antenne Niederrhein en RN7.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)