Duitsland denkt na over vuurwerkverbod

Gepubliceerd: 20-11-2020 14:11. Bijgewerkt: 20-11-2020 14:34

In Duitsland wordt er druk gesproken over een vuurwerkverbod. Duitse deelstaten zijn het onderling niet met elkaar eens over een verbod, maar Bondskanselier Angela Merkel beslist aanstaande woensdag of het verbod er komt.

“Net als mijn collega’s het verbod in Nederland niks vinden, vind ik een verbod in Duitsland niks,” reageert Hayo Wolff, vuurwerkhandelaar in Duitsland. In Nederland staat het vuurwerkverbod voor 2020 al vast, maar nu wordt er ook in Duitsland over gesproken. Met name de politieke partij Die Grünen spreekt zich uit voor een verbod, omdat het vuurwerk schadelijk zou zijn voor het milieu. Daarnaast zou een verbod de zorg moeten ontlasten. Maar de Duitse deelstaten zijn het onderling niet met elkaar eens over een verbod. “In Duitsland beslist uiteindelijk de Bondsregering over een verbod, maar wat ik weet is dat bijvoorbeeld Noordrijn-Westfalen tegen zo’n verbod is,” vertelt de Duitse vuurwerkverkoper.

Duidelijkheid over een vuurwerkverbod in Duitsland komt woensdag 25 november. De Duitse Bondskanselier Merkel komt dan met een uitspraak over het vuurwerk. “Alles is opgezet en staat klaar voor de verkoop maar het is dus afwachten wat er woensdag gezegd gaat worden,” aldus Wolff.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroepen Antenne Niederrhein en RN7.


Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)