Duitsers stellen IC open voor Nederlanders

Gepubliceerd: 07-04-2020 11:04. Bijgewerkt: 07-04-2020 11:06

De intensive care-afdelingen van Bocholt, Borken en Ahaus nemen vanaf maandag ernstig zieke Nederlanders die lijden aan het coronavirus op. Daarmee geven de ziekenhuizen gehoor aan de oproep van de staatssecretaris van Volksgezondheid voor Noordrijn-Westfalen, Karl-Josef Laumann.

"Nederland is momenteel veel beperkter in zijn capaciteit voor intensive care-behandeling dan Duitsland", legt Tobias Rodig van de Westmünsterlandklinieken, waar de ziekenhuizen van Ahaus, Borken en Bocholt onder vallen, uit. "We hebben nog steeds gratis behandelingscapaciteit, dus het lijdt geen twijfel dat we solidair zijn bij onze buren in deze noodsituatie." Binnen het netwerk vallen de St. Marien ziekenhuizen in Ahaus en Borken en het St. Agnes ziekenhuis in Bocholt. Waar de noodzaak zich voordoet, kunnen Nederlanders opgevangen worden in één van deze plaatsen. Ahaus en Bocholt hebben plek voor twee patiënten en Borken heeft plek voor één Nederlander.

In de nacht van zondag op maandag is de eerste patiënt in Ahaus reeds opgevangen. Het is niet vanzelfsprekend dat de Nederlanders die worden opgenomen uit de grensstreek komen. Vanuit Nederland wordt het overplaatsen van patiënten landelijk gecoördineerd door Ernst Kuipers van het Erasmus Medisch Centrum Rotterdam.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)