Duitsers bereiden opvang Oekraïners voor

Gepubliceerd: 28-02-2022 15:02. Bijgewerkt: 28-02-2022 15:57

De districten Kleef en Borken, vlak over de grens met de Achterhoek, bereiden zich voor op de mogelijke komst van vluchtelingen uit Oekraïne. Er wordt onder meer gekeken waar er eventuele opvanglocaties kunnen komen.

“Voor ons in het district Kleef spreekt het voor zich dat we de oorlogsvluchtelingen uit de Oekraïne moeten helpen”, laat landrat Silke Gorißen, de hoogste bestuurder in het district, weten. Een werkgroep is gestart om onder meer huisvestingsmogelijkheden te onderzoeken. Onderliggende stadsbesturen wordt gevraagd opvanglocaties in kaart te brengen. Inwoners van de stad Kleef, waar afgelopen weekend nog een vredesdemonstratie plaatsvond, wordt bijvoorbeeld gevraagd kenbaar te maken als ze woonruimte beschikbaar willen stellen.

In Borken is een speciaal coördinatiebureau opgericht waar inwoners terecht kunnen met vragen. Landrat Kai Zwicker van Borken had maandagochtend een overleg met zijn Poolse ambtgenoot Roman Potocki uit Wroclaw/Breslau. In eerste instantie verwacht het district dat vooral individuen of kleine groepen vanwege persoonlijke connecties richting Borken komen. Ook hier wordt inwoners gevraagd om mogelijke opvanglocaties aan te melden.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroepen Antenne Niederrhein en RN7.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)