Duitser verkoopt asperges nu in Nederland

Gepubliceerd: 16-04-2021 14:04. Bijgewerkt: 16-04-2021 14:19

De telefoon van Spargel Elten staat roodgloeiend nadat de strengere coronamaatregelen voor Nederlanders vorige week in Duitsland zijn ingegaan. Aangezien Nederlanders alleen de grens over kunnen met een negatieve coronatest raakte eigenaar Winfried Derksen een groot deel van de klanten voor zijn asperges kwijt.


“Wij hebben hier normaal zeker 75 tot 80 procent Nederlandse klanten. Wij zijn hier eigenlijk gewend dat er geen grens is omdat we allemaal vrij heen en weer reizen. Nu de klanten niet meer kunnen komen is dat een ramp voor het voortbestaan van mijn bedrijf”, aldus Derksen. Derksen moest snel met een oplossing komen om zijn bedrijf te redden en zijn Nederlandse klanten te kunnen voorzien van asperges. De aspergeboer verkoopt daarom sinds vorige week donderdag het witte goud net over de grens in Lobith in samenwerking met een ander bedrijf. Een geluk bij een ongeluk. “Het is mooi dat bedrijven zelfs over de grens elkaar kunnen helpen. We zijn nu zo ver dat we vanaf vrijdag nog twee nieuwe verkooppunten erbij hebben: in Zeddam en Ulft bij Broods."

Dus heeft Derksen vanaf vrijdag drie plaatsen over de grens waar de Duitse asperges verkocht worden. Zo is zijn bedrijf gered en houdt hij zijn Nederlandse klanten tevreden. “We waren verrast over hoe goed de zaken in Lobith lopen. Daarom denken wij dat het in Zeddam en Ulft ook goed wordt ontvangen”, vertelt de eigenaar. “We hebben die twee plaatsen ook als verkooppunten gekozen omdat mensen uit bijvoorbeeld ’s-Heerenberg een hele wereldreis moeten maken om in Lobith te komen nu ze niet door Duitsland kunnen. Voor die klanten zijn er nu ook dichterbij asperges te verkrijgen.”

Tijdelijke oplossing behouden
Hoewel het een tijdelijke oplossing is om zijn bedrijf te redden, wil Derksen ook buiten coronatijd de verkooppunten in stand houden: “Volgend jaar, als er hopelijk geen corona meer is, zouden we dit graag weer doen. We hebben elkaar nu gevonden en dat gaat erg goed, waarom zouden we er dan mee stoppen?”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroepen Antenne Niederrhein en RN7.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)