Duitser krijgt Nederlands brandweerkruis

Gepubliceerd: 19-08-2021 10:08. Bijgewerkt: 19-08-2021 10:25

De Duitse brandweercommandant Thomas Deckers heeft van Brandweer Nederland het zilveren Brandweerkruis ontvangen. De onderscheiding is uitgereikt naar aanleiding van de jarenlange inzet voor de grensoverschrijdende samenwerking.

Commandant Brandweer Bocholt Thomas Deckers kreeg het Zilveren Brandweerkruis na een initiatief van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) en Brandweer Nederland. "Sinds hij werkzaam is in Bocholt heeft hij zich altijd sterk gemaakt voor het verbeteren van de samenwerking met de brandweer aan de andere zijde van de Duits-Nederlandse grens", laat de VNOG weten. "Zo is hij op dit moment de drijvende kracht achter het versterken van de samenwerking tussen de brandweerposten van Dinxperlo en Suderwick."

Ook bij het versterken van de grensoverschrijdende samenwerking op landelijk niveau is Deckers betrokken. "Het omvangrijke netwerk dat hij binnen de Duitse brandweer heeft is daarbij van grote waarde", aldus de VNOG. De brandweercommandant heeft er mede voor gezorgd dat leidinggevenden van beide kanten aan de grens elkaar vaker treffen. "Het zijn dit soort initiatieven die de Duitse en Nederlandse brandweerlieden de mogelijkheid geven om van elkaar te leren."

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroepen Antenne Niederrhein en RN7.

Foto: VNOG

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)