Duitser cel in voor mishandelen van agent

Gepubliceerd: 21-07-2021 13:07.

Een 49-jarige man uit Duitsland moet tien maanden de cel in voor een zware mishandeling van een agent. Dat gebeurde in maart na een controle op de snelweg A12 bij Zevenaar.


De man werd aan de kant gezet nadat zijn kenteken werd herkend. “De bestuurder zou zonder rijbewijs rijden, mogelijk onder invloed van middelen zijn en was eerder verbaal gewelddadig geweest”, laat de Rechtbank Gelderland weten. “De man tierde en riep dat hij een exorcist was. Toen de agenten zagen dat de man weg wilde rijden, probeerde één van de twee agenten zijn autosleutel af te pakken. De man sloeg de agent vervolgens meerdere keren op zijn hoofd en gezicht. De man had een autosleutel in zijn vuist waarmee hij de agent stak en prikte.”

De rechtbank veroordeelt de man voor zware mishandeling van de agent, die een blijvend litteken in zijn gezicht overhield aan het incident. Ook is hij schuldig bevonden aan het plegen van verzet met geweld bij de aanhouding. De rechter vindt poging tot doodslag niet bewezen. De celstraf van tien maanden is dan ook lager dan de aanvankelijke eis van vijf jaar celstraf.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroepen Antenne Niederrhein en RN7.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)