Duitse supermarkten dagen dicht met Pasen

Gepubliceerd: 23-03-2021 12:03. Bijgewerkt: 23-03-2021 13:15

Duitse supermarkten moeten vanwege de aangescherpte coronamaatregelen vanaf 1 tot en met 5 april hun deuren sluiten. Alleen op zaterdag 3 april mogen de supermarkten beperkt hun deuren openen.

Bondskanselier Angela Merkel maakte maandagnacht bekend dat de lockdown in Duitsland tot 18 april verlengd wordt. Het is de bedoeling dat het openbare leven tijdens de paasdagen zoveel mogelijk wordt stilgelegd. Dit houdt in dat supermarkten vanaf de donderdag voor Pasen tot en met tweede paasdag hun deuren moeten sluiten. Normaal gesproken zijn de supermarkten in Duitsland alleen op Goede Vrijdag en eerste en tweede paasdag gesloten. Ook geldt tijdens de feestdagen dat slechts twee gezinnen en in totaal vijf mensen elkaar mogen bezoeken, kinderen onder de veertien worden hierbij niet meegerekend. Kerkdiensten mogen enkel online plaatsvinden.

Deelstaat Noordrijn-Westfalen wil ondanks de verscherpte maatregelen die maandag in gaan en de hoge besmettingsgraat in de grensgebieden, de grenzen wel open houden. Biotopwildpark Anholter Schweiz, vlak over de grens bij Gendringen, heeft via Facebook al aangekondigd dat ook zij de deuren moeten sluiten tijdens de paasdagen.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroepen Antenne Niederrhein en RN7.

Foto: REGIO8


Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)