Duitse lockdown rondom Pasen geschrapt

Gepubliceerd: 24-03-2021 13:03. Bijgewerkt: 24-03-2021 14:01

Na veel kritiek heeft bondskanselier Angela Merkel woensdag bekend gemaakt dat de strenge lockdown rond Pasen in Duitsland niet doorgaat. Dit besluit kwam uit het overleg dat Merkel woensdagmorgen had met de zestien Minister-presidenten.


Supermarkten zouden, met uitzondering van zaterdag 3 april, vijf dagen lang de deuren moeten sluiten. Merkel heeft naar aanleiding van kritiek op de beslissing besloten woensdag nog eens te overleggen, slechts één dag nadat de maatregelen aangekondigd waren. Hierna is besloten dat supermarkten weer open mogen op Witte Donderdag. Ze blijven wel gesloten op Goede Vrijdag en met de paasdagen, net als andere jaren het geval is. Dinsdag werd ook bekend gemaakt dat kerkdiensten enkel online mogen plaatsvinden. Het advies na het overleg van woensdag is nog altijd om kerkdiensten niet fysiek door te laten gaan, maar elke parochie mag zelf bepalen of ze dat advies opvolgen.

De overige maatregelen die per maandag 29 maart ingaan blijven wel van kracht. Tijdens de feestdagen mogen slechts twee gezinnen elkaar bezoeken, als het totaal aantal bezoekers onder de vijf blijft. Kinderen onder de veertien jaar oud worden hierbij niet meegerekend. Kappers en schoonheidsspecialisten mogen wel open blijven.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroepen Antenne Niederrhein en RN7.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)