Duitse hulpvraag na vondst van lichaam

Gepubliceerd: 09-08-2021 13:08. Bijgewerkt: 09-08-2021 16:35

Ook Duitse inwoners van het grensgebied worden om hulp gevraagd in de zoektocht naar antwoorden rond het lichaam dat vrijdag werd gevonden bij Breedenbroek. De politie geeft aan 28 tips te hebben ontvangen en deze te onderzoeken.

“Het slachtoffer is op een plek vlakbij de Duitse grens gevonden”, aldus een woordvoerder van de politie. “De weg langs de vindplaats is de doorgaande weg tussen Duitsland en Doetinchem, het zou dus goed kunnen dat daar mensen hebben gereden die in het grensgebied woonachtig zijn aan de Duitse zijde.” Het lichaam van de man werd vrijdagochtend door een voorbijganger gevonden aan het Beggelderpad, een kleine tien minuten rijden vanaf de Duitse grens. De politie acht de kans aanwezig dat grensgangers iets hebben gezien of over (dashcam)beelden beschikken die kunnen helpen bij het onderzoek.

De politie geeft aan een vermoeden te hebben wie de man is, maar dat dit bevestigd zal moeten worden door bijvoorbeeld DNA-of gebitsonderzoek. “We moeten eerst een honderd procent identificatie hebben en nabestaanden informeren voor we de identiteit van de man kunnen melden”, aldus de woordvoerder. Over de oorzaak van de dood kan de politie ook nog niks zeggen, dat is volgens hen te vroeg: “Het onderzoek loopt nog volop. Daarbij houden we rekening met meerdere scenario’s.”


Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroepen Antenne Niederrhein en RN7.

Foto: 112achterhoek-nieuws.nl

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)