Duitse bestuurder gepakt na dollemansrit

Gepubliceerd: 04-11-2020 11:11. Bijgewerkt: 04-11-2020 16:19

Een 31-jarige man uit Duitsland is dinsdagavond opgepakt na een wilde vluchtpoging voor de politie, waarbij hij onder meer probeerde een politieagent aan te rijden. De man sloeg op de vlucht na een verkeerscontrole in Anholt en kon uiteindelijk bij Aalten opgepakt worden.


"Omstreeks 20.50 uur ontving de meldkamer informatie van de Duitse politie dat een bestuurder zich had onttrokken aan een verkeerscontrole in Anholt en was weggereden in de richting van Ulft", aldus Politie Oude IJsselstreek. Korte tijd later zag een surveillerende hondengeleider de gevluchte bestuurder nabij Varsseveld. Ook in Nederland negeerde de 31-jarige het stopteken en sloeg wederom op de vlucht, waarna de politie de achtervolging inzette. Op de Gendringseweg bij Aalten raakte de personenauto van de weg en kwam met de achterzijde deels in de sloot terecht. De diensthondenbegeleider stapte uit om de bestuurder aan te houden, echter gaf deze gas toen de diensthondenbegeleider voor de auto stond. “Hierdoor was deze genoodzaakt zijn vuurwapen ter hand te nemen,” aldus de politie.

De Duitse man is aangehouden voor poging tot doodslag en verschillende overtredingen van de wegenverkeerswet. Daarna is de Duitse man overgebracht naar het politiebureau in Arnhem. Vanwege overschrijding van de maximale snelheid met vijftig kilometer per uur en de grove verkeersovertredingen moest de man zijn rijbewijs inleveren. Het is nog onbekend waarom de man vluchtte voor de politie.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroepen Antenne Niederrhein en RN7.


Foto: Politie Oude IJsselstreek

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)