Duits zwembad gesloten voor Nederlanders

Gepubliceerd: 09-10-2020 16:10. Bijgewerkt: 14-10-2020 15:25

Nederlanders zijn niet welkom bij zwembad Embricana in Emmerich, omdat het grootste gedeelte van Nederland als risicogebied geldt in Duitsland. Om de afkomst te controleren wordt bezoekers bij de ingang van het zwembad gevraagd om hun postcode.


“Het spijt ons voor de klanten, maar om het risico te verminderen en nieuwe besmettingen te voorkomen zien wij geen andere optie dan het zwembad tijdelijk te sluiten voor bezoekers uit risicogebieden,” reageert Valeria Leifkes, plaatsvervangend bedrijfsleider bij zwembad Embricana. Niet alleen Nederlanders, maar ook mensen uit andere gebieden die door het Duitse Robert Koch Institut zijn aangemerkt als risicogebied, zijn niet welkom. Vooralsnog kunnen Nederlanders wel terecht bij zwembad Bahia in Bocholt.

Vanuit Nederland wordt volgens de bedrijfsleider begrip getoond voor het besluit van het zwembad. “Veel mensen reageren gelukkig positief en bellen zelf op om af te zeggen", zegt Leifkes. "Wij hopen dat ons besluit er uiteindelijk voor zorgt dat dit gedoe sneller achter de rug is en wij onze deuren weer voor iedereen kunnen openen." Zolang Gelderland aangewezen is als risicogebied geldt het verbod.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroepen Antenne Niederrhein en RN7.

Foto: Embricana

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)