Duits tankstation verwacht weer topdrukte

Gepubliceerd: 25-03-2022 16:03. Bijgewerkt: 25-03-2022 16:02

De Duitse regering besloot donderdag om de accijns op brandstof voor een periode van drie maanden te verlagen om inwoners tegemoet te komen vanwege de hoge energieprijs. Bij Kuster Energy, dat verschillende pompstations heeft aan beide kanten van de grens, verwachten ze een flinke toeloop.


"Het zal alleen maar drukker worden aan de pomp in Duitsland", aldus Jan Pieter de Wilde, commercieel directeur bij Kuster Energy. "We zullen onze maatregelen gaan treffen." Eind februari, toen de oorlog in Oekraïne begon, stonden bij de Duitse pompstations dagelijks lange rijen met Nederlandse kentekens. De afgelopen weken zat er weinig verschil tussen de brandstofprijs in Nederland en Duitsland, maar binnenkort gaat de prijs van benzine bij de oosterburen met 30 cent omlaag. Diesel wordt 14 cent per liter goedkoper. Het is nog niet bekend wanneer de periode van drie maanden ingaat.

De prijsdaling was volgens Kuster Energy te verwachten. "Alle Europese landen gaan de accijnzen aanpassen", zegt De Wilde. Vanaf vrijdag 1 april wordt de brandstof in Nederland ook goedkoper. Dan gaat er door de accijnsverlaging bij benzine per liter 17 cent af en bij diesel daalt de literprijs met 11 cent. Het is een aanzienlijk lager bedrag dan in Duitsland. "De consument zal meer willen, maar helaas denkt de overheid hier anders over", aldus de commercieel directeur.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroepen Antenne Niederrhein en RN7.

Foto: REGIO8 (archief)

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)