Dubbelspoor krikt bereikbaarheid regio op

Gepubliceerd: 13-09-2019 15:09.

Het vernieuwde dubbelspoor tussen Zevenaar en Didam is vrijdagochtend officieel in gebruik genomen. Na een zomer vol werkzaamheden moet het nieuwe spoorgedeelte van vier kilometer zorgen voor een betere spoorverbinding van en naar de Achterhoek.


“Het beeld van onbetrouwbaarheid bestond echt”, zegt wethouder Oscar van Leeuwen van Montferland over het openbaar vervoer in de regio. “Dat kunnen we hierdoor wegnemen. Ik denk dat daardoor meer mensen met het openbaar vervoer gaan reizen.” De realisatie van de spoorverdubbeling kostte een kleine veertig miljoen euro en bracht de nodige overlast met zich mee. ProRail is tevreden met het eindresultaat. “Voor ons is het belangrijk dat het mooi op tijd is afgerond”, zegt regiodirecteur Dorothé Wennekendonk van de spoorbeheerder. “We kunnen richting reizigers nu een product bieden met meer robuustheid. Reizigers komen sneller aan in Arnhem en hebben daardoor een betere overstap.”

Qua bereikbaarheid per spoor ligt er volgens de provincie nog een taak. “Mogelijk kan het spoor worden verdubbeld naar Doetinchem, waardoor we een RegioExpress kunnen laten rijden”, vertelt gedeputeerde Jan van der Meer. “Vanuit de provincie is er nog wat budget, maar er zijn nog zoveel wensen op het gebied van openbaar vervoer.” Van Leeuwen juicht de ambitie toe. “Om de algehele bereikbaarheid verder op te krikken zouden wij het mooi vinden als de spoorverdubbeling doorgetrokken wordt”, aldus de Montferlandse wethouder, die samen met de doortrekking van de A15 een goede toekomst ziet: “Dan gaan we qua bereikbaarheid van de regio naar een 9.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)