Dubbel gevoel bij Thomassen over periode

Gepubliceerd: 28-11-2018 11:11. Bijgewerkt: 28-11-2018 13:14

Aanvaller Jordy Thomassen moet het sinds zijn overstap naar De Graafschap vooral met invalbeurten doen, maar is over het algemeen tevreden bij De Superboeren. Toch kijkt de aanvaller met een dubbel gevoel terug op de periode sinds zijn overstap naar Doetinchem.


“Het is natuurlijk mooi om voor De Graafschap te mogen spelen”, stelt aanvaller Jordy Thomassen. “Maar je wil wel minuten maken, want je traint om te spelen en als je niet speelt dan is het wel moeilijker.” Thomassen kwam eind april over van Eerste Divisionist Helmond Sport en speelt nu Eredivisie. “Ik heb vijf jaar in de Jupiler League gespeeld, dus dit is wel anders. Het is aanhaken, maar ik denk dat het nu wel prima gaat”, concludeert de aanvaller die voor zijn overstap naar Doetinchem tegen De Superboeren ooit een hattrick maakte. Hij ondervindt grote verschillen nu hij in de Eredivisie speelt. “In de Jupiler League kreeg ik elke wedstrijd zeker wel een kans, maar alles gaat nu meer om details. Je moet echt goed spelen wil je een kans krijgen en dat is wel even een aanpassing.”

Thomassen heeft tot nu toe drie basisplekken in de Eredivisie gehad, waarin hij niet scoorde. Ondanks zijn drang om meer minuten te willen maken, is hij reëel en heeft hij weinig moeite met zijn huidige rol binnen de club, voornamelijk als invaller. “Ik vind dat helemaal niet erg, want ik kom uit het rechterrijtje van de Jupiler League.” Hij kijkt liever naar het grote plaatje. “Dit jaar is gewoon voor mij om aan te passen en zoveel mogelijk minuten te maken. Elke minuut die ik nu speel is mooi meegenomen”, stelt de 25-jarige aanvaller. In de minuten die hij dit seizoen nog gaat maken is hij standvastig over hetgeen hij de supporters nog wil laten zien: “Goals, ja, goals…”

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)