Drukte voor eerste Truckrun in Achterhoek

Gepubliceerd: 04-02-2019 15:02. Bijgewerkt: 04-02-2019 15:06

Chauffeurs waren er snel bij tijdens de inschrijving voor de eerste Truckrun in de Achterhoek. Binnen vijftien minuten waren alle honderd plaatsen volgeboekt voor het evenement dat kinderen en volwassenen met een ziekte of een beperking een onvergetelijke dag moet bezorgen.


“Ik sta nu nog steeds een beetje te shaken”, vertelt voorzitter Jos Broeks van de Truckrun Achterhoek. “De emoties komen er nu uit, want dit is overweldigend. Zo veel animo had ik niet verwacht.” Op zaterdag 7 september verzamelen de honderd vrachtwagens zich op het DRU Industriepark in Ulft, waarna een rondtocht door de gemeenten Oude IJsselstreek, Doetinchem en Montferland volgt. De kinderen en jongvolwassenen met een levensbedreigende ziekte of een beperking kunnen daarbij meerijden met de chauffeurs. “We geven de ouders en de broertjes of zusjes ook de gelegenheid om mee te gaan”, vertelt Broeks. “Het hele gezin wordt verwend.”

De vlotte inschrijving verbaasde ook Peggy ten Tuijnte van de organisatie. “Wij hadden niet verwacht dat er zich zoveel chauffeurs zouden inschrijven”, aldus de secretaris. “Wij hoopten op zeventig, maar dit is gewoon super. Prachtig dat het zo goed ontvangen wordt.” De bedoeling is dat de Truckrun een jaarlijks initiatief wordt. “Dit jaar willen we dat de run honderd procent goed gaat, daarna bouwen we het programma eromheen uit.”

Foto: Jos Broeks

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)