Drukte bij zonovergoten Oude IJssel Race

Gepubliceerd: 21-04-2018 17:04. Bijgewerkt: 21-04-2018 17:06

De Oude IJssel Race kent dit jaar een kleine verdubbeling van het deelnemersaantal. Meer dan vijftig enthousiaste roeiers waagden zich zaterdag aan de twaalf kilometer lange race van Doesburg naar Doetinchem.


"Voor veel roeiers is dat echt een uitdaging", vertelt wedstrijdleider Miguel Mendes de León van de Doetinchemse watersportvereniging De Ank. "Dat het ook nog in de Achterhoek is, maakt het voor veel mensen heel bijzonder en leuk om deel te nemen aan de wedstrijd." Martijn Colthoff kwam vanuit Hilversum naar Doesburg toe om mee te roeien. "Met name de lange afstanden in het voorseizoen zijn erg leuk", vindt de deelnemer. "Als je bovendien wedstrijden kunt vinden die op een mooi traject zijn, uitdagend ook, dan kom je daar naartoe."

Door een aantal correctiefactoren blijft de strijd bovendien spannend. "Dat betekent dat ik als 65-plusser vergeleken kan worden met een dertigjarige, dat is uitdagend", aldus Colthoff. "Alleen maar met 65-plussers is geen bal aan, dat is fossielen roeien." In totaal deden 55 roeiers mee aan de race van Doetinchem naar Doesburg, bijna het dubbele van vorig jaar. "Wij willen zeker groeien, langzaam groeien", aldus Mendes de Léon. "Volgend jaar zal het ongetwijfeld meer zijn als ik kijk naar het deelnemersveld."

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)