Druk neemt toe op de positie van Hofstede

Gepubliceerd: 08-01-2019 18:01.

Het is tot nu toe een frustrerende transferperiode voor manager voetbalzaken Peter Hofstede. De Graafschap heeft pas één aanwinst kunnen presenteren, waardoor hij merkt dat de druk op zijn positie toeneemt.


"Het is best wel frustrerend omdat we heel veel lijntjes hadden en hebben lopen, maar heel veel spelers afzeggen", vertelt Hofstede. Investeerders maakten geld vrij voor de komst van in ieder geval drie spelers, maar tot nu toe is slechts middenvelder Azor Matusiwa binnengehaald. De club zoekt nog naar in ieder geval een aanvaller en een verdediger. "We willen goede spelers halen en als dat niet lukt, moeten we het niet doen, aldus de oud-aanvaller van De Graafschap, die na het afvallen van onder meer Kaj Sierhuis en Cyriel Dessers moet doorschakelen. "De zoektocht wordt lastiger omdat je spelers van verder weg moet halen."

Hoewel de druk toeneemt probeert Hofstede de rust te bewaren. "We hebben nog even de tijd in januari, maar je wilt het team hebben staan dat tegen Fortuna Sittard moet spelen." Tegelijkertijd hoopt de club nog een aantal spelers te verhuren. "Er zijn wat clubs die hebben geïnformeerd, maar dat houden we voorlopig af", aldus Hofstede, die verwacht aan het einde van het trainingskamp in Navata meer duidelijkheid te kunnen geven. "Dat heeft ook te maken met welke spelers er eventueel bij komen."

Toekomst bij De Graafschap
In februari wacht een gesprek over de toekomst van de technische staf, maar ook Hofstede beschikt over een aflopend contract. Ook voor de manager voetbalzaken wacht na de transferperiode een gesprek over mogelijk aanblijven. "Het is mijn vierde seizoen en we hebben een hoop meegemaakt", zegt Hofstede op de vraag of hij volgend seizoen nog in dienst is bij De Graafschap. "Ik denk dat je die vraag moet stellen aan de mensen die erover gaan."

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)