DRU Industriepark viert tienjarig bestaan

Gepubliceerd: 09-10-2019 16:10. Bijgewerkt: 10-10-2019 0:04

Het DRU Industriepark bestaat deze maand tien jaar en dat wordt in het laatste weekend van oktober gevierd. Het park in Ulft heeft de gemeente in de afgelopen jaren tientallen miljoenen euro’s gekost, maar volgens geestelijk vader John Haverdil is dat geld het dubbel en dwars waard geweest.


“Het DRU Industriepark is een nationaal voorbeeld geworden voor heel veel regio’s die te maken hebben met vergrijzing en leegstand“, zegt voormalig wethouder Haverdil. Hij vindt dat het park de regio veel oplevert. “Mensen blijven langer hier en gaan zich hier ook vestigen.” Toch is niet iedereen even blij met de gedane investeringen. Het Comité van Verontruste Burgers Oude IJsselstreek uitte namelijk al eerder kritiek op het gevoerde financiële beleid omtrent de DRU, waar ze nog steeds achter staan. "We vragen ons af of de ideeën die vooraf zijn gesteld er ook daadwerkelijk zijn uitgekomen", laat het lid van het inmiddels inactieve comité weten.

Desondanks zijn ze niet tegen het bestaan van de DRU en het vieren van het jubileum. "We snappen wel dat er nu feest wordt gevierd, maar zetten wel grote vraagtekens bij de inhoud van het financiële beleid", sluit een van de leden af. Haverdil denkt echter dat er in de toekomst nog wel meer geïnvesteerd kan worden in het industriepark. “Ik zou graag hier een heel modern museum zien", zegt Haverdil. "Een hotel zou hier ook goed passen.” Op 25, 26 en 27 oktober viert het DRU Industriepark haar 10-jarig bestaan met een speciaal DRU Festival Weekend.

Foto: REGIO8


Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)