DRU in Ulft eert historie met drive-through

Gepubliceerd: 28-02-2021 16:02. Bijgewerkt: 01-03-2021 9:09

Het DRU Industriepark en het Nederlandse IJzermuseum hebben de handen ineengeslagen om de ijzerindustrie te eren. De stoofpotjes drive-through in de SSP-HAL is ingeruild voor een nieuwe drive-through genaamd 'Ode aan de DRU'.


"Het dna van dit terrein, onze historie en de kracht waar we vandaan komen wilde we een plekje geven", zegt Juli√ętte Hofman, directeur van het DRU Industriepark. Afgelopen vrijdag werd de drive-through onder toeziend oog van Janine Kock, wethouder van gemeente Oude IJsselstreek, geopend. "Ik denk dat als je hier de straat op gaat, iedereen wel een familielid heeft die hier heeft gewerkt", zegt Kock. "De historie gaat al zo ver terug. We willen graag als gemeente zien dat de ijzerhistorie beleefd kan worden. Daar draagt deze expositie goed aan bij."

Bezoekers kunnen met hun auto door de SSP-HAL heen rijden en via onder meer audiofragmenten kennis op doen van de verhalen van vroeger. Hofman hoopt dat de nieuwe drive-through aan gaat slaan. "De stoofpotjes drive-through was de allereerste van Europa. Ik durf te zeggen dat dit de allereerste expo-to-go drive-through is van de wereld. Het is wel geboren uit nood, want het liefst zouden we dit hele park op allerlei plekken weer laten bruisen. Dat is het grootste en hoogste doel dat we hebben, maar daar moeten we op wachten."

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)