Droom van Meijer komt uit met kans bij NEC

Gepubliceerd: 04-06-2020 10:06. Bijgewerkt: 04-06-2020 10:59

Rogier Meijer staat bij NEC aan de start van zijn eerste avontuur als hoofdtrainer in het betaald voetbal. Na het leiding geven aan jeugdteams en het gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor de Nijmeegse voetbalclub, staat de Doetinchemmer komend seizoen op eigen benen.

"Een mooie vorm van waardering en een enorme uitdaging", vindt de 38-jarige Meijer, die het afgelopen seizoen samen met twee andere trainers eindverantwoordelijk was. "NEC is een grote club binnen de Keuken Kampioen Divisie, dus er is ook een bepaalde druk." Vanuit de clubleiding is de doelstelling om in de top vijf te eindigen, iets waar de Doetinchemmer zich in kan vinden. "NEC heeft de afgelopen jaren niet gepresteerd als het zou moeten. De club is vorig jaar begonnen met het saneren van de selectie. Nu staat er een selectie met veel eigen jeugd, dat moeten we versterken tot een goed team. Als dat dan gaat draaien, zul je zien dat NEC een grote club is."

Met de stap komt voor Meijer, die dispensatie krijgt van de KNVB omdat hij nog geen trainersdiploma heeft, een droom uit. "Als je me twee jaar geleden had gevraagd naar mijn ambitie, dan is dat hoofdtrainer worden in het betaald voetbal", aldus de Doetinchemmer. "Dat is dan nu gelukt en nu is mijn doel om te promoveren naar de eredivisie." In hoeverre zijn NEC kan concurreren met De Graafschap? "Bij De Graafschap zijn ze met de selectie al een stuk verder dan wij. We willen met ze concurreren, maar het is te vroeg om te zeggen hoe ver wij zijn."

Achterhoekse enclave
Met Dennis te Braak (hoofd jeugdopleiding), Arjen Nijman (jeugdtrainer), Bas van Baar (jeugdtrainer) en Muslu Nalbantoglu (teammanger) treft Meijer de nodige voormalig werknemers van De Graafschap. Extra bijzonder vindt de voormalig voetballer dat niet. "Dennis is een vriend van mij dus daar heb ik veel contact mee, maar ik ben meer gericht op presteren met het eerste elftal", verklaart Meijer, die bijna tien jaar op De Vijverberg speelde en daarna als jeugdtrainer actief was voor de club. "Maar ik ben nu drie jaar actief in Nijmegen, dus wat betreft voelt NEC voor mij elke dag al als thuiskomen."

De Graafschap niet op bucketlist
In de Achterhoek zingt de naam van Meijer rond als mogelijke trainer voor de toekomst, maar de voormalig middenvelder staart zich daar niet blind op. "Natuurlijk heb ik een zwak voor die club, ik heb er lang gespeeld en ik woon in Doetinchem, maar ik ben niet bezig om mijn toekomst daarop te richten", aldus Meijer. "Ze hebben het bij De Graafschap op dit moment goed voor elkaar. Mijn toekomst ligt nu bij NEC, daar wil ik echt alles voor geven, en waar dat daarna toe gaat leiden, zien we dan wel weer."

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)