Dromen van profvoetbal op de Talentendag

Gepubliceerd: 26-02-2019 13:02.

Een kleine honderd deelnemers kwamen maandag af op de Talentendag van De Graafschap. Gelukszoekers uit onder meer Amsterdam, Nijmegen en zelfs Brazilië probeerden hun droom om profvoetballer te worden te verwezenlijken op de voetbalvelden van De Bezelhorst.


“Het voetbalspelletje blijft natuurlijk een uniek iets”, vindt Jefta Bresser, hoofd jeugdopleiding van De Graafschap. “Dat er zoveel kinderen zijn die de droom hebben om het betaald voetbal in te gaan en dat die zo’n dag gebruiken om zich in de kijker te spelen, is alleen maar mooi.” Deelnemers konden zich voor 65 euro inschrijven en kregen zo in verschillende leeftijdscategorieën de kans om zich in de kijker te spelen bij scouts van de Doetinchemse voetbalclub. “Ik heb eerst in een academie gevoetbald”, vertelt de 18-jarige middenvelder Jaheem Uiterloo uit Amsterdam. “Sindsdien ben ik gewoon op reis, om te kijken of ik bij een club op een hoger niveau aan kan sluiten. Ik vind de boerencultuur hier wel leuk, dus gewoon proberen en hopelijk word ik aangenomen.”

Behalve Amsterdammers kwam er zelfs internationaal bezoek naar De Bezelhorst. “We hadden een Mexicaan en een Braziliaan op het veld staan”, zegt trainer Tim Bakens lachend. “Amsterdam was tot nu toe een beetje het verste, maar Brazilië is nog een stukje verder.” De deelnemers kunnen zich vasthouden aan het voorbeeld van Delano Burgzorg. De huidig aanvaller van De Graafschap kwam in beeld via een Talentendag. “Maar voor zover ik me weet is hij de enige die vanuit de Talentendag hier het betaald voetbal haalt”, aldus Bakens. “Dus het is een hele lastige klus.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)