Dromen te over bij jarig Terborg Toernooi

Gepubliceerd: 01-06-2019 19:06. Bijgewerkt: 02-06-2019 13:11

Voor de veertigste keer zijn jeugdteams van nationale en internationale voetbalclubs dit weekend neergestreken op het Terborg Toernooi. De organisatie kijkt terug op tientallen succesvolle edities en heeft met Liverpool en Tottenham Hotspur ook dit jaar topdeelnemers, maar met Bayern München en Arsenal ligt er nog altijd een verlanglijstje voor de toekomst.


“Het is begonnen als een streektoernooi”, weet voorzitter Peter Berendhaus van het Terborg Toernooi. “Maar na een aantal jaren zeiden we, het roer moet om we moeten ons onderscheiden.” Met acht deelnemers koos de organisatie eind jaren ’90 voor kwaliteit in plaats van kwantiteit. Topteams als AC Milan, FC Barcelona en Boca Juniors, maar ook Ajax en PSV kwamen naar het toernooi. “Je krijgt hier met andere culturen te maken”, zo omschrijft Theo Janssen, die eerder als voetballer uitkwam op sportpark De Paasberg en nu assistent is van het jeugdteam van Vitesse, het toernooi. “Dat vraagt een andere manier van voetballen en dat heb ik als speler geleerd. Ik als speler heb dat hier ook geleerd. Het is een fantastisch toernooi waar Vitesse blij is om bij aanwezig te zijn.”

Ondanks het cultuurverschil, hoopt Janssen dat de organisatie in de toekomst meer Nederlandse teams naar het toernooi trekt. “Met een paar buitenlandse ploegen erbij heb je ook een geweldig toernooi”, vindt de oud-speler. “Ik merk dat Terborg wel heel erg verliefd is op de Braziliaanse ploegen.” Ondanks stevige concurrentie van toernooien in Azië, kijkt Berendhaus met een goed gevoel naar de toekomst: “Met name in China en in het Midden-Oosten wordt met geld gesmeten”, aldus de voorzitter. “Tegen dat grote geld kunnen wij niet op, maar dat is een mooie uitdaging. Want kijk eens wat wij in Terborg voor elkaar kunnen boksen.”

Bekijk ook:

-Flamengo wil titel op Terborg Toernooi

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)