Driving De Achterhoek schrapt derde editie

Gepubliceerd: 05-01-2018 9:01. Bijgewerkt: 05-01-2018 9:45

De derde editie van Driving De Achterhoek is afgelast. Een samenloop van omstandigheden is voor de organisatie reden geweest om de mensportwedstrijd eind januari in Vragender niet door te laten gaan.

"Het is een weloverwogen besluit geweest", zo laat voorzitter Robert Paul Abbink weten. Aanvankelijk zou de wedstrijd zaterdag 27 januari plaatsvinden in het Paardensportcentrum in Vragender. Door het grote aantal verschillende winnaars op World Cup-wedstrijden, is het echter lastig om een goed deelnemersveld te laten starten. "We willen wel een bepaalde kwaliteit van menners hebben", zo legt Abbink uit, die daarnaast laat weten dat de organisatiecapaciteit te wensen overliet. "Je wilt het publiek, de sponsors en de rijders waar voor hun geld geven."

De organisatie bekijkt of de mensportwedstrijd nu in het najaar van 2018 plaats kan vinden. "Als deze maand alle kalanders bekend zijn, gaan we kijken of er misschien een gaatje voor ons tussen zit", aldus Abbink. "Zo niet, dan wordt de volgende editie begin 2019 gehouden."

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)