Drive-in safari Wunderland Kalkar uitgesteld

Gepubliceerd: 11-02-2021 14:02. Bijgewerkt: 18-02-2021 14:49

Door het hevige winterweer gaat zondag een streep door de opening van de drive-in safari van Circus Maximum op het terrein van Wunderland Kalkar. Om onveilige situaties van mens en dier te voorkomen stelt Han Groot Obbink, directeur van het Duitse attractiepark, de opening twee weken uit.


“Het terrein is niet vrij van sneeuw en de wegen in Duitsland zijn slecht begaanbaar”, aldus Groot Obbink over het besluit de opening te verplaatsen naar vrijdag 26 februari. “Ook is het veel te koud voor de dieren en mensen om dit nu door te laten gaan, we hopen dat het over twee weken wél mogelijk is.” Ondanks de naderende temperatuurstijgingen is volgens de directeur bewust gekozen om langer te wachten met de opening van de drive-in: “Voor de zekerheid kiezen we voor twee weken uitstel. Dat geeft ons extra tijd en ruimte voor de voorbereiding.”

Groot Obbink hoopt met de drive-in extra inkomsten te genereren, voornamelijk voor het circus. Circus Maximum krijgt geen financiële overheidssteun, waardoor de medewerkers het zwaar hebben tijdens de coronacrisis. Vanwege de erbarmelijke leefomstandigheden, de circus-medewerkers wonen in woonwagens, schiet Wunderland Kalkar de komende tijd te hulp. "Wij hebben hotelkamers en het gebruik van faciliteiten beschikbaar gesteld voor de medewerkers”, vertelt Groot Obbink. “De wagens waarin zij leven zijn bevroren, dat is niet te doen."

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroepen Antenne Niederrhein en RN7.

Foto: Wunderland Kalkar (archief)

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)