Drie vragen voor patiënten in het Slingeland

Gepubliceerd: 07-06-2016 9:06. Bijgewerkt: 07-06-2016 9:52

Het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem wil patiënten stimuleren om mee te praten over hun zorg. Het ziekenhuis start daarom met de bewustwordingscampagne ‘3 goede vragen’.

"Wat de beste beslissing is, kan per patiënt verschillen", aldus George Kienstra, voorzitter van de medische staf en neuroloog in het Slingeland Ziekenhuis. Om patiënten duidelijk te maken welke behandeling het beste is, moeten voortaan drie vragen worden gesteld: 'Wat zijn mijn mogelijkheden, wat zijn de voor- en nadelen van die mogelijkheden en wat betekent dat in mijn situatie?' Met antwoorden op deze vragen zullen patiënt en zorgverlener samen volgens het ziekenhuis tot een goede behandeling moeten komen.

De grote verschillen tussen patiënten onderling, bracht het Slingeland tot de campagne. "Juist vanwege die verschillen is het zo belangrijk dat arts en patiënt met elkaar in gesprek gaan", vindt neuroloog Kienstra. "Als de patiënt op basis van goede informatie samen met zijn/haar arts tot een besluit kan komen over welk onderzoek of welke behandeling het beste bij hem of haar past, is de kans van slagen het grootst."


Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)