Drie scenario's resteren voor De Graafschap

Gepubliceerd: 24-03-2020 15:03. Bijgewerkt: 24-03-2020 15:34

De KNVB heeft dinsdagmiddag bekend gemaakt dat het drie scenario's heeft voor het verdere verloop van het seizoen in het betaald voetbal. De Nederlandse voetbalbond beslist dat er in ieder geval tot 1 juni geen publiek bij wedstrijden welkom is.

"Over het verdere verloop binnen de sport zal pas een besluit worden genomen in de aanloop naar 6 april", aldus de KNVB. "De wedstrijden en competities in de sport vallen nu buiten het besluit om evenementen en bijeenkomsten te verbieden tot 1 juni. Maar op basis van het besluit van de overheid is besloten geen wedstrijden met publiek te spelen voor 1 juni." De drie scenario's waar de KNVB op dit moment naar kijkt zijn het uitspelen van de competities voor 30 juni, tot 1 juni dus zonder publiek, het uitspelen van de competities na 30 juni en het niet uitspelen van de competities. De KNVB overlegde dinsdagmiddag met vertegenwoordigers van alle clubs uit het betaalde voetbal.

Daarnaast geeft de KNVB aan dat de keuze voor een van de scenario's ook afhangt van de Europese voetbalbond UEFA: "Het blijft een puzzel, en bovendien is zonder ingrijpen van de UEFA het uitspelen van de Europese nationale competities na 30 juni onmogelijk. Ook de UEFA is nog bezig met scenario’s. De uitkomsten daarvan zijn voor ons relevant omdat we als Nederlands voetbal zo veel als mogelijk eenduidig op willen trekken met de andere competities." Algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp van De Graafschap liet maandag weten dat het uitspelen van de competitie voor de Doetinchemse club de voorkeur heeft.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)