Drie nieuwe sterfgevallen door coronavirus

Gepubliceerd: 23-04-2020 14:04. Bijgewerkt: 23-04-2020 14:15

Drie nieuwe inwoners van de Achterhoek zijn volgens het RIVM overleden aan het coronavirus ten opzichte van de laatste update van woensdag. Één nieuwe Achterhoeker is opgenomen in het ziekenhuis met een coronabesmetting.

Één inwoner van Doetinchem is volgens het RIVM overleden aan het coronavirus, in totaal zijn er dertien inwoners van die gemeente overleden. Daarmee is Doetinchem de zwaarst getroffen gemeente in de regio. Ook meldt het RIVM dat er een inwoner van Winterswijk en een inwoner van Berkelland aan het virus zijn overleden. Daarmee komt het aantal overlijdensgevallen in Winterswijk op twee en in Berkelland op vier. Het aantal sterfgevallen in Oude IJsselstreek (6), Montferland (4), Aalten (3), Oost Gelre (5) en Bronckhorst (5) bleef gelijk ten opzichte van woensdag. In totaal zijn nu 42 Achterhoekers overleden aan het virus.

Uit Aalten is één nieuwe inwoner opgenomen in het ziekenhuis, in totaal zijn er nu vijf inwoners van die gemeente opgenomen of opgenomen geweest met een coronabesmetting. In Oude IJsselstreek (14), Doetinchem (15), Montferland (11), Winterswijk (3), Oost Gelre (9), Berkelland (6) en Bronckhorst (11) bleef het aantal in het ziekenhuis opgenomen coronapatiënten gelijk. In totaal zijn nu 74 Achterhoekers opgenomen of opgenomen geweest in het ziekenhuis met het coronavirus.

Vertekend beeld

De cijfers geven een vertekend beeld omdat niet iedereen getest wordt op het virus en ook niet iedereen in het ziekenhuis terecht komt. Daarnaast geeft het RIVM aan dat bij het aantal opnames de personen die uit het ziekenhuis ontslagen zijn niet in mindering worden gebracht. Ook het aantal sterfgevallen kan vertekend zijn, omdat een overlijden niet altijd dezelfde dag wordt doorgegeven of meegeteld.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)