Drie nieuwe coronapatiënten opgenomen

Gepubliceerd: 01-05-2020 14:05. Bijgewerkt: 01-05-2020 14:23

Het RIVM meldt vrijdag dat drie nieuwe Achterhoekers zijn opgenomen in het ziekenhuis met een coronabesmetting. Ten opzichte van donderdag zijn er volgens de organisatie geen personen uit de regio overleden.

Één inwoner van Doetinchem werd opgenomen in het ziekenhuis. Daarmee blijft die gemeente met achttien opgenomen inwoners het zwaarst getroffen in de regio. Ook uit Montferland en Oost Gelre werd één nieuwe inwoner opgenomen in het ziekenhuis met het virus, waardoor er respectievelijk dertien (Montferland) en elf inwoners (Oost Gelre) opgenomen zijn, of zijn geweest. Het aantal opgenomen inwoners in Oude IJsselstreek (15), Bronckhorst (13), Berkelland (6), Aalten (6) en Winterswijk (4) bleef gelijk. In totaal zijn er 86 inwoners uit de regio opgenomen of opgenomen geweest.

Het totaal aantal inwoners van de Achterhoek dat is overleden aan het coronavirus bleef volgens het RIVM staan op 52. Ook qua overleden inwoners blijft Doetinchem de zwaarst getroffen gemeente met veertien inwoners die niet herstelden van een besmetting met het coronavirus. Ook in Oude IJsselstreek (9), Berkelland (6), Bronckhorst (6), Montferland (5), Aalten (5), Oost Gelre (5) en Winterswijk (2) bleef gelijk.

Vertekend beeld
De cijfers geven een vertekend beeld omdat niet iedereen getest wordt op het virus en ook niet iedereen in het ziekenhuis terecht komt. Daarnaast geeft het RIVM aan dat bij het aantal opnames de personen die uit het ziekenhuis ontslagen zijn niet in mindering worden gebracht. Ook het aantal sterfgevallen kan vertekend zijn, omdat een overlijden niet altijd dezelfde dag wordt doorgegeven of meegeteld.
Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)