Drie nieuwe coronapatiënten opgenomen

Gepubliceerd: 21-04-2020 14:04. Bijgewerkt: 21-04-2020 14:30

Het RIVM meldt dinsdag dat er drie nieuwe personen uit de Achterhoek zijn opgenomen in het ziekenhuis met het coronavirus. Er zijn twee nieuwe personen uit de regio aan het virus overleden.

In Oude IJsselstreek en Doetinchem steeg het aantal in het ziekenhuis opgenomen bewoners van twaalf naar dertien, daarmee zijn de gemeenten het zwaarst getroffen in de regio. Ook in Montferland kwam er één nieuwe ziekenhuisopname bij vanwege het coronavirus, in totaal zijn elf inwoners opgenomen of opgenomen geweest. In Oost Gelre (9), Berkelland (6), Aalten (4) en Winterswijk (3) bleef het aantal opgenomen coronapatiënten ongewijzigd. Het totaal aantal opgenomen patiënten uit de Achterhoek is 70.

Één persoon uit Doetinchem overleed aan de gevolgen van het virus, waardoor nu twaalf inwoners van die gemeente zijn overleden aan het coronavirus. Ook in Oude IJsselstreek overleed een persoon aan een besmetting, hier zijn nu in totaal zes mensen bezweken aan het virus. In Montferland (4), Berkelland (3), Bronckhorst (5), Winterswijk (1), Aalten (3) en Oost Gelre (5) bleef het aantal aan corona overleden inwoners gelijk. In totaal zijn nu 39 Achterhoekers overleden aan het virus.

Vertekend beeld
De cijfers geven een vertekend beeld omdat niet iedereen getest wordt op het virus en ook niet iedereen in het ziekenhuis terecht komt. Daarnaast geeft het RIVM aan dat bij het aantal opnames de personen die uit het ziekenhuis ontslagen zijn niet in mindering worden gebracht. Ook het aantal sterfgevallen kan vertekend zijn, omdat een overlijden niet altijd dezelfde dag wordt doorgegeven of meegeteld.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)