Drie nieuwe coronapatiënten in de regio

Gepubliceerd: 23-03-2020 15:03. Bijgewerkt: 23-03-2020 15:09

Sinds zondag zijn er drie bevestigde coronapatiënten bijgekomen in de gemeenten in de Achterhoek. Dat blijkt uit cijfers die het RIVM maandagmiddag bekend maakte.

In Doetinchem liep het aantal bevestigde besmettingen op van vijf naar zes. Het aantal bevestigde coronapatiënten liep in Montferland op van twee naar drie. In Berkelland is sinds zondag ook één patiënt extra gediagonsticeerd met het virus, in totaal zijn er in Berkelland nu twee bevestigde besmettingen. In de gehele regio zijn nu 26 bevestigde coronapatiënten. Doetinchem en Bronckhorst zijn met zes patiënten de gemeentes met de meest bevestigde besmettingen. Het RIVM baseert de cijfers op aangeleverde data van het GGD Noord- en Oost-Gelderland en gemeenten.

Het aantal besmettingen in Oude IJsselstreek (4), Winterswijk (2), Aalten (1), Oost Gelre (2) en Bronckhorst (6) is gelijk gebleven. Het daadwerkelijke aantal besmettingen met het coronavirus ligt hoger dan de genoemde aantallen. Lang niet iedereen die symptomen van het virus heeft, wordt getest. Dit was reden voor de GGD Noord- en Oost-Gelderland om te stoppen met het geven van updates.


Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)