Drie Achterhoekse clubs bij beste opleiders

Gepubliceerd: 05-02-2021 10:02. Bijgewerkt: 05-02-2021 10:23

DZC'68, Longa '30 en Grol zijn opgenomen in de lijst van tweehonderd beste jeugdopleidingen van amateurvoetbalclubs. Vakblad De Voetbaltrainer publiceert jaarlijks een lijst waarin de jeugdopleidingen met elkaar worden vergeleken.

Van de Achterhoekse clubs staat DZC '68 het hoogst genoteerd in de lijst op de 88ste plek. Dat is een daling van ruim vijftig plekken ten opzichte van de vorige lijst, toen de Doetinchemse club nog genoteerd stond op plek 36. Ook Longa '30 uit Lichtenvoorde is gedaald op de lijst. Stonden zij vorig jaar nog in de top honderd met een zeventigste plek, dit jaar zijn de Lichtenvoordenaren te vinden op plek 129. Nieuw in de lijst is kersverse eersteklasser Grol. De club uit Groenlo komt binnen op plek 171.

FC Winterswijk was vorig jaar nog te vinden in de lijst, maar komt in de lijst van dit jaar niet meer voor. De Voetbaltrainer baseert de lijst op de niveaus waarop de hoogste jeugdteams en het eerste elftal van de club uitkomt. De lijst van dit jaar wordt aangevoerd door Alphense Boys uit Alphen aan de Rijn.

Foto: REGIO8 (archief)

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)