Douanepost wordt vrachtautoparkeerplaats

Gepubliceerd: 24-09-2020 11:09. Bijgewerkt: 14-10-2020 15:40

De voormalige douanepost aan de grensovergang op de snelweg bij Elten verdwijnt in de toekomst voor de realisatie van een parkeerplaats voor vrachtwagens. De Duitse wegbeheerder, Straßen NRW, wil eind dit jaar het conceptplan indienen en goedkeuring ontvangen voor de aankoop van het terrein.

"Het eerste aanzicht als je over de snelweg van Nederland naar Duitsland reist, is geen goed boegbeeld voor Duitsland", aldus Tim Terhorst, persvoorlichter van de stad Emmerich. Volgens Terhorst is de aanleg van de parkeerplaats een goede oplossing om het wildparkeren van vrachtwagens tegen te gaan. Ook aan de Nederlandse kant van de grens worden de geplande opknapwerkzaamheden met luid gejuich ontvangen. Frans Janssen werkt al 35 jaar bij het tankstation aan de grensovergang: "Ze roepen al jaren dat er bestemmingsplannen komen om het oude grensgebouw op te knappen", zegt de manager van het tankstation. "Het aangezicht ziet er niet uit."

Straßen NRW wil in 2023 starten met de sloop van de post om vervolgens te starten met de aanleg van de vrachtwagenparkeerplaats aan beide kanten van de snelweg, meldt woordvoerder Norbert Cleve van de Duitse wegbeheerder. Voordat er gestart wordt met de aanleg van de parkeerplaats, moeten de plannen eerst worden goedgekeurd door de huidige eigenaar van het terrein.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroepen Antenne Niederrhein en RN7.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)