Dorpshuis Hummelo viert vijfjarig jubileum

Gepubliceerd: 23-02-2018 11:02. Bijgewerkt: 23-02-2018 11:32

Stichting Dorpshuis Hummelo viert dit weekend het vijfjarig bestaan van dorpshuis De Ruimte. Met een optreden van Boh Foi Toch staat de stichting stil bij dit bijzondere moment.


“Het is voorbij gevlogen”, vertelt Maaike Harkink, lid van het bestuur en de activiteitencommissie. “In het begin moet je alles uitvinden. Alles is de eerste keer, dus dat is heel spannend. Maar dan ga je steeds meer leuke dingen bedenken en uitvoeren en als dat dan lukt dan is dat heel gaaf. Het is wel iets waar we heel trots op zijn en waar we even bij stil willen staan.” Het dorpshuis heeft als doel de sociale cohesie in het dorp te stimuleren met culturele en verbindende activiteiten. Zo heeft er in de afgelopen jaren een modeshow voor tweedehands kleding plaatsgevonden, zijn er diverse muziek- en cabaretvoorstellingen georganiseerd en wordt de kerktuin jaarlijks in de zomer ondergedompeld tot groot terras tijdens Vive la France.

Het bestuur merkte de afgelopen jaren een groei in interesse vanuit de bevolking voor het dorpshuis. “We hebben echt al ontzettend veel gedaan met steeds meer bezoekers ook. Mensen weten ons steeds beter te vinden, in Hummelo maar ook daarbuiten”, legt Harkink verder uit. Het vijfjarig jubileum wordt gevierd met een optreden van Boh Foi Toch in de kerk. “We zijn helemaal uitverkocht dus daar zijn we heel trots op”, vertelt het bestuurslid. In de toekomst hoopt de organisatie op dezelfde voet verder te kunnen gaan, met het oog op nu al veel nieuwe activiteiten op de agenda. “We willen nog meer theater organiseren en zorgen dat de jeugd wat meer komt. En vooral een bruisend middelpunt zijn in het dorp.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2019 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)