Doneeractie voor zieke Jill (22) uit Zelhem

Gepubliceerd: 18-01-2019 9:01. Bijgewerkt: 18-01-2019 11:58

Om de ernstig zieke 22-jarige Jill Wijshake uit Zelhem in de langdurige strijd tegen beenmergkanker te helpen, is haar familie een doneeractie gestart. Jill kreeg woensdag te horen dat ze Acute Lymfatische Leukemie (ALL) heeft en de eerste chemobehandeling in een reeks van vier zit er inmiddels op.

“Het is zwaar, de vijf zakken chemo komen hard aan”, omschrijft haar eeneiige tweelingzus Pam Wijshake. “Haar glimlach is verzwakt en ze is zwaar vermoeid. De pijn en misselijkheid zijn helaas ook aanwezig en ze zal binnen twee weken kaal worden.” Vlak voor kerst veranderde de eetlust bij Jill en pijn in haar heupen spreidde uit naar haar rug, knieën en voeten. Ze kreeg pijn en rare vlekken voor beide ogen en bracht bezoeken aan onder meer de huisarts, oogarts en neuroloog. Uiteindelijk bleek dat ze ALL, ofwel beenmergkanker, heeft. “Wat stortte mijn wereld in op dat moment. De mevrouw die ons het nieuws vertelde liet me even alleen en ik brak”, vertelt Jill. De artsen konden Jill geen overlevingspercentage geven en alles hangt af van hoe ze op de eerste kuur reageert. “Maar ik probeer alles nu luchtig te houden. Er mogen gewoon grappen gemaakt worden, want het is nou eenmaal wat het is. Het wordt zwaar kut, maar ik ga beter worden.”

De 22-jarige Zelhemse is donderdag gestart met de chemo’s en moet nu drie à vier weken in het Radboud verblijven. De familie schakelt de doneeractie in om hulp te vragen. “Helaas hebben wij het als gezin niet breed, nadat onze vader in 2017 een herseninfarct heeft gekregen”, vertelt Pam. “We willen Jill graag het beste bieden en geven wat ze verdient, daarom zetten we onze trots opzij en vragen we om hulp.” Naast de pruik zullen er ziekenhuiskosten op tafel komen voor onder meer ADL-hulpmiddelen en kosten voor een waarschijnlijke eierstokweefseloperatie die Jill, als ze het eierstokweefsel zelf niet kan laten invriezen, via Pam zal krijgen. “Ik heb de doneeractie opgezet in de hoop dat we dit allemaal waar kunnen maken”, aldus Pam, die wijst op de pagina waar geld gedoneerd kan worden.

Foto: Pam Wijshake

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)