Doets wint derde Ronde van de Achterhoek

Gepubliceerd: 19-08-2019 13:08. Bijgewerkt: 19-08-2019 13:52

Marco Doets heeft zondag de derde editie van de Ronde van de Achterhoek gewonnen. De wielrenner ontpopte zich na een koers van tweehonderd kilometer door alle acht Achterhoekse gemeenten als winnaar bij de finish in Terborg.


“Een unieke ronde waarbij we ook heel veel zand en kasseien hadden”, vertelt Gerard van Balveren van de organisatie over het parcours. “Dat maakte deze ronde uniek.” De wielerronde kende lange tijd een kopgroep van twaalf renners, met onder meer Mark Schreurs uit Aalten. De uiteindelijke winnaar Marco Doets reed op tien kilometer van de finish weg en werd niet meer achterhaald: “Dat ik vooruit reed was niet helemaal ingepland”, zegt de trotse winnaar uit Monnickendam, die niet de illusie heeft om net als de vorige winnaar Cees Bol prof te worden. “Ik weet verder niet wat het betekent, ik ga gewoon lekker door waar ik mee bezig ben.”

Hoewel de derde editie net achter de rug is, heeft de organisatie de fundamenten voor de koers van 2020 al staan. “Als startplaats hebben we Bredevoort inmiddels vastgelegd”, aldus Van Balveren namens de organisatie. “We zijn in onderhandeling om te kijken of we in Groenlo kunnen finishen. Als dat allemaal gaat lukken, hebben we de Ronde voor volgend jaar weer vaststaan.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)