Doetinchemse wil jeugd een stem geven

Gepubliceerd: 18-02-2021 16:02. Bijgewerkt: 18-02-2021 17:00

Kaya van den Dikkenberg doet met de debuterende partij JONG een poging om een zetel te veroveren tijdens de Tweede Kamerverkiezingen. De Doetinchemse werd benaderd door de lijsttrekker van de partij en twijfelde niet om in te stappen.


“We willen alle jongeren in Nederland een stem geven”, zegt Van den Dikkenberg over de ambitie van de in 2017 opgerichte politieke partij. “Je hebt wel jongerenafdelingen van bestaande partijen en ze doen er echt wel iets mee, maar niet genoeg.” De Doetinchemse heeft zelf geen politieke ervaring, maar viel voor de partij onder meer op door haar jaarlijkse valentijnsactie. Ze noemt een aantal thema's die voor haar belangrijk zijn richting de verkiezingen: “Ik wil me sowieso richten op pesten, toegankelijkheid binnen gebouwen en de maatschappelijke diensttijd. Dat is voor mij echt belangrijk.”

Met een tiende plek op de kieslijst is de kans klein dat Van den Dikkenberg zelf in de Tweede Kamer komt. Wel heeft ze hoop dat haar partij een plek kan bemachtigen in het parlement. “Ik denk dat het realistisch is”, geeft de Doetinchemse aan. “Maar we moeten wel een goede campagne voeren en de juiste jongeren bereiken. Het is zeker niet onmogelijk. Als je ergens voor gaat, is het altijd mogelijk.”

‘Nu of nooit’
Voor de partij JONG is het deze verkiezingen alles of niks. De afgelopen maanden is hard gewerkt om voldoende steunverklaringen te krijgen om mee te mogen doen op 17 maart, maar deelname lijkt over vier jaar een utopie. “Dit jaar waren het er ongeveer zeshonderd, over vier jaar is het aantal vijfduizend”, geeft Van den Dikkenberg aan over de benodigde steunverklaringen. “Dat is zoveel meer, dus het is nu of nooit eigenlijk.”

In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen biedt REGIO8 een podium aan Achterhoekse kandidaten. Kijk hieronder voor eerdere interviews:

-Gideon van Meijeren (Forum voor Democratie)

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)