Doetinchemse stadstrein breidt route uit

Gepubliceerd: 23-11-2018 12:11. Bijgewerkt: 23-11-2018 12:19

De Hop-on Hop-off Shuttle rijdt de komende maanden met twee nieuwe haltes weer door Doetinchem. Tijdens de pilot die in de zomer startte reden er 3500 mensen mee, maar de gemeente wil de gratis stadstrein nu ook testen in de wintermaanden.


“Het was een doorslaand succes”, stelt wethouder Ingrid Lambregts. “Maar het was alle dagen mooi weer, dus we willen de shuttle nu ook testen bij minder weer. Met de feestdagen is het een goed moment om dat te testen, dus dat gaan we tot 5 januari doen.” Chauffeurs van de shuttle rijden op vrijwilligersbasis door en rondom de stad. “Ik vind het een prachtige aanvulling voor mensen die bijvoorbeeld slecht ter been zijn”, stelt chauffeur Vincent Lubbers. “Ook oudere mensen, die net mooi omschreven werden als ‘het grijze circuit’, rijden mee, maar de jeugd maakt er ook dankbaar gebruik van.” De gemeente is blij met de aantallen die de stadstrein in de zomer haalde. “Je ziet dat hij gemiddeld vijftig procent bezet is geweest, dus dat vind ik een hele mooie score”, aldus Lambregts.

De eerste proefperiode wees volgens de gemeente uit dat de route gewaardeerd werd, maar dat er twee haltes misten. “Dat maakt dat bij deze proef het Catharinaplein en de Heezenpoort ook betrokken worden”, laat de wethouder weten. Gegadigden hoeven niet te vrezen bij guur weer. “We kunnen de zijkanten dichtmaken met doorzichtig plastic”, legt Lubbers uit. Na de winterperiode wordt de pilot geëvalueerd. “Daarna gaan we met een voorstel komen voor een vervolg”, concludeert Lambregts.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)