Doetinchemse Sportverkiezing debuteert in Amphion

Gepubliceerd: 30-01-2018 12:01.

De Doetinchemse Sportverkiezing maakte maandagavond zijn debuut in Schouwburg Amphion. Honderden liefhebbers zagen hoe de kopstukken van de Doetinchemse sportwereld in het zonnetje werden gezet.


"Ik ben echt een sportliefhebber, dus dit was voor mij een topavond", aldus burgemeester en gelegenheidspresentator Mark Boumans. "Dit was echt overweldigend. Honderden mensen die hun betrokkenheid bij de sport in Doetinchem laten zien." Een kleine twintig jaar geleden stopte de verkiezing, maar sporters zijn enthousiast over de herstart. "Ik had niet gedacht dat het nu al zo groot zou uitpakken", aldus Joris Nieuwenhuis, de Sportman van het Jaar, die genoot van de omgeving. "In een Amphiontheater dat ook nog eens is benoemd tot beste theater van Nederland. Ik vond het heel mooi opgezet."

De burgemeester genoot van al het Doetinchemse sporttalent in zijn omgeving. "Ik ben daar iedere keer weer verbaasd over", aldus Boumans. "Of het nou judo is, of tafeltennis of aangepast sporten. Alles kan hier." Bekerwinnaar Orion werd uitgeroepen tot Sportploeg van het jaar, maar naast de prijs maakte vooral de avond zelf indruk. "Als je al die beelden ziet, hoeveel mensen er meeleven met allerlei verschillende soorten sporten", zo schetst Orion-aanvoerder Stijn Held de avond. "Heel mooi om daar ook deel van uit te maken."

De winnaars:
Sportman van het Jaar: Joris Nieuwenhuis
Sportvrouw van het Jaar: Richel Hogenkamp
Sportploeg van het Jaar: Orion Volleybal
Sporttalent van het Jaar: Isa Smeitink
Aangepast sporter van het Jaar: Daniël van den Berg
Vrijwilliger van het Jaar: Robbie Meesters
Sportstimuleringsinitiatief van het Jaar: Minerva Handbal
Schoolinitiatief van het jaar: Basisschool IJzevoorde

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)