Doetinchemse restaurants in Gault&Millau

Gepubliceerd: 06-12-2018 10:12.

Villa Ruimzicht en Orangerie De Pol uit Doetinchem zijn beide nieuwkomers in de Gault Millau gids van 2019. De gids wordt gezien als een tegenhanger van Michelin.

"Na het volledig herstructureren van de keuken in de afgelopen anderhalf jaar beginnen we daar nu eindelijk de vruchten van te plukken", aldus chef Bjorn Massop van Villa Ruimzicht. "Het voelt voor ons als een bewijs dat we op de goede weg zijn. Ik ben enorm trots op ons team." Eigenaar Kees Hensen beaamt dat: "We willen heel graag Villa Ruimzicht terug op de culinaire kaart zetten en dat lukt tot nu toe heel goed."

Dertig inspecteurs trokken de afgelopen maanden door Nederland om duizenden restaurants te beoordelen. De gids werkt in tegenstelling tot de Michelin, die met sterren werkt, met punten. Normaal gesproken moesten restaurants minimaal elf punten scoren, maar dit jaar werd de drempel verhoogd naar minimaal twaalf punten. Uit die inspecties zijn ruim zevenhonderd restaurants voortgevloeid die een plek in de gids wisten te bemachtigen. Orangerie de Pol behaalde veertien van de twintig punten, Villa Ruimzicht scoorde dertien punten.

Foto: REGIO8


Copyright © 2019 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)