Doetinchemse nachtclub wil augustus open

Gepubliceerd: 04-07-2020 16:07. Bijgewerkt: 04-07-2020 16:38

De Doetinchemse nachtclub 22-24 hoopt dat het kabinet de leeftijdsgrens om geen afstand meer te hoeven houden, gaat verhogen. Ondanks dat er op één juli veel is versoepeld, moeten discotheken en nachtclubs nog steeds de deuren gesloten houden vanwege corona.


“Wij zouden al gebaat zijn bij 25 jaar”, stelt eigenaar Pascal van der Beek voor aan Omroep Gelderland als nieuwe leeftijdsgrens voor de afstandsregel, die nu geldt voor personen boven de achttien jaar. “Gebeurt dat niet, dan komen heel veel nachtclubs in de problemen.” Afgelopen week bood een groep afgevaardigden namens de nachtclubs en discotheken de Tweede Kamer een manifest en protocol aan hoe zij denken dat toch weer veilig te kunnen doen. De Achterhoekse discoctheek heeft normaal in de zomer concurrentie van festivals, maar nu deze niet doorgaan biedt het wellicht mogelijkheden. “Als wij op 1 augustus open mogen, dan is de club hier zo gevuld”, vertelt Van der Beek.

Al 16 weken zijn de deuren van 22-24 gesloten. Dj’s draaien er nog wel eens, maar nu via een livestream zodat mensen thuis een feestje kunnen bouwen. In de club zelf blijft het, buiten die muziek om, stil. “Er mogen wel een bepaald aantal mensen binnen maar die moeten zitten”, legt Van der Beek uit. ”Dat is geen optie.” Een andere mogelijkheid, wat andere nachtclubs ook doen, is het organiseren van feesten voor jongeren onder de achttien jaar. Dat ziet de Doetinchemmer niet zitten. “Dan werk je alleen met frisdrankjes”, zegt hij. “Daar verdien je niks aan, terwijl je aan de andere kant gekort kan worden op de overheidssteun. Dan verlies je.”

Foto: Omroep Gelderland


Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)