Ulft, Netherlands

Doetinchemse bakker onderzoekt eiwitbrood

Regio8 | 22 maart 2016 12:53 | Aangepast op 22 maart 2016 12:53
"Brood 3.0 is gezond, voedzaam en je wordt er niet dik van", aldus gedeputeerde Michiel Scheffer. Het zogenaamde eiwitbrood is brood zonder gluten en zonder koolhydraten. "Met nieuwe technologie kunnen we die kennis naar de markt en in productie brengen. Zo maken we werk van innovatie in Gelderland."

Bakkerij Wiltink is enthousiast over het onderzoek: "In het lab is het al gelukt, maar dat zegt niks over een productielijn", aldus eigenaar Karel Wiltink. Het is nu dus zaak om uit te zoeken of het ‘eiwitbrood’ op grote schaal kan worden geproduceerd. Wiltink is blij dat hij zo dicht op de ontwikkelingen zit. "Je kan in de wagon meegaan, maar het heeft meer zin om op de locomotief te gaan zitten, dan kan je nog meesturen."

De totale kosten van het project, waarvan dus 700.000 euro gesubsidieerd wordt, bedragen ruim 1,7 miljoen euro.foto: Google Maps

Lees ook

'Vakwethouder' Emmeke Gosselink laat gemeente Bronckhorst los

Wethouder Emmeke Gosselink heeft laten weten na de volgende gemeenteraadsverkiezingen te stoppen als...

Voorrangsfout zorgt voor botsing tussen twee auto’s in Doetinchem

Twee personenauto’s zijn dinsdagavond betrokken geraakt bij een aanrijding. Het ging mis op de kruis...

Shanice moest zoontje laten gaan, Marieta geeft haar een gezicht

Een miskraam. Werd niet over gesproken. Met veel verborgen verdriet tot gevolg. Fotografe Marieta La...

Buurt verontwaardigd over zwembadplan bij Margriethal Didam

Als het aan de omwonenden van de Margriethal in Didam ligt, komt er op die locatie geen zwembad. Eer...

Fietser en brommerrijder komen hard ten val bij botsing in Zelhem

Een brommerrijder en een fietser zijn maandagavond met elkaar in botsing gekomen op de Doetinchemsew...

Oude IJsselstreek steekt stokje voor komst gigantisch zonnepark Etten

Er gaat een streep door het plan voor een gigantisch zonnepark rondom het crematorium in Etten. Ontw...