Ulft, Netherlands

Doetinchemse bakker onderzoekt eiwitbrood

Regio8 | 22 maart 2016 12:53 | Aangepast op 22 maart 2016 12:53
"Brood 3.0 is gezond, voedzaam en je wordt er niet dik van", aldus gedeputeerde Michiel Scheffer. Het zogenaamde eiwitbrood is brood zonder gluten en zonder koolhydraten. "Met nieuwe technologie kunnen we die kennis naar de markt en in productie brengen. Zo maken we werk van innovatie in Gelderland."

Bakkerij Wiltink is enthousiast over het onderzoek: "In het lab is het al gelukt, maar dat zegt niks over een productielijn", aldus eigenaar Karel Wiltink. Het is nu dus zaak om uit te zoeken of het ‘eiwitbrood’ op grote schaal kan worden geproduceerd. Wiltink is blij dat hij zo dicht op de ontwikkelingen zit. "Je kan in de wagon meegaan, maar het heeft meer zin om op de locomotief te gaan zitten, dan kan je nog meesturen."

De totale kosten van het project, waarvan dus 700.000 euro gesubsidieerd wordt, bedragen ruim 1,7 miljoen euro.foto: Google Maps

Lees ook

Nieuw zorggebouw naast Slingeland Ziekenhuis gaat 'IJsselbrink' heten

Het nieuwe zorggebouw van het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem krijgt de naam 'IJsselbrink'. De n...

Keupers Kerst | Hans Keuper op bezoek bij het verzorgingshuis #3

De allermooiste tijd van het jaar is aangebroken: kerst! In de driedelige-serie Keupers Kerst gaat d...

Doetinchem herdenkt oorlogsslachtoffers met kaarslicht tijdens Lichtjesavond

Militairen en andere mensen die tijdens de Tweede Wereldoorlog hun leven gaven voor onze vrijheid wo...

Clara (83) maakt al jaren kerstkaartjes voor ouderen: niemand mag vergeten worden

Denk je aan kerst, dan denk je aan gezellige kerstmuziek, de kerstman, een prachtig versierde boom ...

Motorstandbeeld na mislukte stunt terug in Bronckhorst

Het ‘geleende’ motor-standbeeld uit Hengelo heeft inmiddels een flinke toertocht achter de rug. Wat ...

Nederlandse en Duitse boeren zoeken samen oplossingen tegen droogte

Wateroverlast in de dorpen in 2010, extreme droogte in 2018 en 2019 en opnieuw kritieke waterstanden...