Ulft, Netherlands

Doetinchemse bakker onderzoekt eiwitbrood

Regio8 | 22 maart 2016 12:53 | Aangepast op 22 maart 2016 12:53
"Brood 3.0 is gezond, voedzaam en je wordt er niet dik van", aldus gedeputeerde Michiel Scheffer. Het zogenaamde eiwitbrood is brood zonder gluten en zonder koolhydraten. "Met nieuwe technologie kunnen we die kennis naar de markt en in productie brengen. Zo maken we werk van innovatie in Gelderland."

Bakkerij Wiltink is enthousiast over het onderzoek: "In het lab is het al gelukt, maar dat zegt niks over een productielijn", aldus eigenaar Karel Wiltink. Het is nu dus zaak om uit te zoeken of het ‘eiwitbrood’ op grote schaal kan worden geproduceerd. Wiltink is blij dat hij zo dicht op de ontwikkelingen zit. "Je kan in de wagon meegaan, maar het heeft meer zin om op de locomotief te gaan zitten, dan kan je nog meesturen."

De totale kosten van het project, waarvan dus 700.000 euro gesubsidieerd wordt, bedragen ruim 1,7 miljoen euro.foto: Google Maps

Lees ook

Orion Stars uit Doetinchem na spannende finale voor de vierde keer landskampioen

Orion Stars uit Doetinchem heeft voor de vierde keer de landstitel veroverd door Lycurgus drie keer ...

BMX’er verliest controle en raakt gewond in Doetinchem

Bij een eenzijdig ongeval op het SFA Bikerpark in Doetinchem is zaterdagavond een BMX’er gewond gera...

Vrijheidsstroom verbindt Duitsland en Nederland met kunst langs het water

Langs de oevers van de Bocholter Aa in Duitsland en de Oude IJssel in Doetinchem zijn sinds gisterav...

De Graafschap kent sterke generale voor play-offs in Helmond

De Graafschap heeft vrijdagavond goed warmgedraaid voor de nacompetitie tijdens het uitduel met Helm...

Twee Achterhoekse klimmers aan de start van de Giro d’Italia

De Achterhoekse wielrenners Koen Bouwman en Gijs Leemreize staan vrijdag in Albanië aan de start van...

BBQ's en Oldtimers: nieuw feest in Zelhem uit de koker van Hendrik Jan Lovink

Honderden oldtimerliefhebbers komen elk jaar samen in het centrum van Zelhem voor de Smoks Hanne Rit...