Ulft, Netherlands

Doetinchemse bakker onderzoekt eiwitbrood

Regio8 | 22 maart 2016 12:53 | Aangepast op 22 maart 2016 12:53
"Brood 3.0 is gezond, voedzaam en je wordt er niet dik van", aldus gedeputeerde Michiel Scheffer. Het zogenaamde eiwitbrood is brood zonder gluten en zonder koolhydraten. "Met nieuwe technologie kunnen we die kennis naar de markt en in productie brengen. Zo maken we werk van innovatie in Gelderland."

Bakkerij Wiltink is enthousiast over het onderzoek: "In het lab is het al gelukt, maar dat zegt niks over een productielijn", aldus eigenaar Karel Wiltink. Het is nu dus zaak om uit te zoeken of het ‘eiwitbrood’ op grote schaal kan worden geproduceerd. Wiltink is blij dat hij zo dicht op de ontwikkelingen zit. "Je kan in de wagon meegaan, maar het heeft meer zin om op de locomotief te gaan zitten, dan kan je nog meesturen."

De totale kosten van het project, waarvan dus 700.000 euro gesubsidieerd wordt, bedragen ruim 1,7 miljoen euro.foto: Google Maps

Lees ook

Achterhoekers Suzan & Freek zes keer in Gelredome

De Achterhoekse artiesten Suzan & Freek staan niet twee, maar maar liefst zes keer in een uitverkoch...

Beschermde steenuil ontdekt bij geplande asielopvang achter gemeentehuis Hengelo

Er leeft een beschermde steenuil achter het gemeentehuis in Hengelo bij de plek waar een asielopvang...

Ljubljana net te sterk voor Orion Stars in Doetinchem

De mannen van Orion Stars hebben woensdagavond in de SaZa Topsporthal in Doetinchem hun wedstrijd in...

Auto uitgebrand naast opslagbox in Doetinchem

Een auto is woensdagavond rond 23.15 uur afgebrand aan de Rooseveltstraat in Doetinchem. De politie ...

Bestuurder gewond na eenzijdig ongeval nabij Gelselaar

Een automobilist is woensdagmiddag gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval tussen Gelselaar en Gees...

Vernielingen bij appartementencomplex Lohmanlaan in Doetinchem

Bij een appartementencomplex aan de Lohmanlaan in Doetinchem is in de nacht van dinsdag op woensdag ...