Ulft, Netherlands

Doetinchemse bakker onderzoekt eiwitbrood

Regio8 | 22 maart 2016 12:53 | Aangepast op 22 maart 2016 12:53
"Brood 3.0 is gezond, voedzaam en je wordt er niet dik van", aldus gedeputeerde Michiel Scheffer. Het zogenaamde eiwitbrood is brood zonder gluten en zonder koolhydraten. "Met nieuwe technologie kunnen we die kennis naar de markt en in productie brengen. Zo maken we werk van innovatie in Gelderland."

Bakkerij Wiltink is enthousiast over het onderzoek: "In het lab is het al gelukt, maar dat zegt niks over een productielijn", aldus eigenaar Karel Wiltink. Het is nu dus zaak om uit te zoeken of het ‘eiwitbrood’ op grote schaal kan worden geproduceerd. Wiltink is blij dat hij zo dicht op de ontwikkelingen zit. "Je kan in de wagon meegaan, maar het heeft meer zin om op de locomotief te gaan zitten, dan kan je nog meesturen."

De totale kosten van het project, waarvan dus 700.000 euro gesubsidieerd wordt, bedragen ruim 1,7 miljoen euro.foto: Google Maps

Lees ook

Woning volledig uitgebrand in Terborg

Bij een brand in Terborg is zaterdagochtend een woning verloren gegaan. Een bewoner is ter controle ...

Explosieven aangetroffen in Lichtenvoorde, vijftig woningen ontruimd

Midden in een woonwijk in Lichtenvoorde zijn vrijdag aan het eind van de middag explosieven gevonden...

Keupers Kerst | Kijk hier de compilatie

Hans Keuper is in de aanloop naar Kerstmis door de Achterhoek getrokken om bij verschillende generat...

Weerboer Gerrit Vossers verwacht koude dagen voor oud en nieuw

Gerrit Vossers neemt iedere vrijdag voor De Gelderlander en REGIO8 de weersvoorspellingen voor het w...

Eerste marathon op natuurijs tweede kerstdag in Winterswijk

De eerste marathon op natuurijs van dit seizoen is deze vrijdag op de baan van de Winterswijkse IJsv...

Kerstspecial | Kerst 2025 met Okidoki

Het is inmiddels een ware traditie, de speciale radiouitzending van Kerst met Okidoki. In het Milky-...