Ulft, Netherlands

Doetinchemse bakker onderzoekt eiwitbrood

Regio8 | 22 maart 2016 12:53 | Aangepast op 22 maart 2016 12:53
"Brood 3.0 is gezond, voedzaam en je wordt er niet dik van", aldus gedeputeerde Michiel Scheffer. Het zogenaamde eiwitbrood is brood zonder gluten en zonder koolhydraten. "Met nieuwe technologie kunnen we die kennis naar de markt en in productie brengen. Zo maken we werk van innovatie in Gelderland."

Bakkerij Wiltink is enthousiast over het onderzoek: "In het lab is het al gelukt, maar dat zegt niks over een productielijn", aldus eigenaar Karel Wiltink. Het is nu dus zaak om uit te zoeken of het ‘eiwitbrood’ op grote schaal kan worden geproduceerd. Wiltink is blij dat hij zo dicht op de ontwikkelingen zit. "Je kan in de wagon meegaan, maar het heeft meer zin om op de locomotief te gaan zitten, dan kan je nog meesturen."

De totale kosten van het project, waarvan dus 700.000 euro gesubsidieerd wordt, bedragen ruim 1,7 miljoen euro.foto: Google Maps

Lees ook

Opvanglocaties komen er: Bronckhorst wijkt af van omgevingsplan

De gemeente Bronckhorst wijkt af van het omgevingsplan, voor de komst van twee asielopvangen in de g...

Montferland Halve Marathon met wereldtoppers aan de start

De kersverse Montferland Halve Marathon krijgt 18 januari ware wereldtoppers aan de start. Niemand m...

Geboren boerenzoon en autosponsor groeit uit tot ware Superboer

Dolblij was hij. Met zijn Saxootje, van garage Ruesink. Aankomend talent Martijn Meerdink reed een j...

Inzamelingsactie gestart voor familie uit Ruurlo na verwoestende brand

Nadat het huis van de familie Buunk uit Ruurlo afgelopen zondagavond in vlammen opging, is buurtvere...

Doetinchemse coffeeshop langer dicht na tweede explosie

Coffeeshop Magic in Doetinchem blijft nog zeker twee maanden gesloten. Dat heeft burgemeester Mark B...

Achterhoekse stationwc’s gaan tijdelijk op slot

Op zeven Achterhoekse stations gaan de wc’s na 20.00 uur op slot vanuit veiligheidsoverwegingen. Op ...