Ulft, Netherlands

Doetinchemse bakker onderzoekt eiwitbrood

Regio8 | 22 maart 2016 12:53 | Aangepast op 22 maart 2016 12:53
"Brood 3.0 is gezond, voedzaam en je wordt er niet dik van", aldus gedeputeerde Michiel Scheffer. Het zogenaamde eiwitbrood is brood zonder gluten en zonder koolhydraten. "Met nieuwe technologie kunnen we die kennis naar de markt en in productie brengen. Zo maken we werk van innovatie in Gelderland."

Bakkerij Wiltink is enthousiast over het onderzoek: "In het lab is het al gelukt, maar dat zegt niks over een productielijn", aldus eigenaar Karel Wiltink. Het is nu dus zaak om uit te zoeken of het ‘eiwitbrood’ op grote schaal kan worden geproduceerd. Wiltink is blij dat hij zo dicht op de ontwikkelingen zit. "Je kan in de wagon meegaan, maar het heeft meer zin om op de locomotief te gaan zitten, dan kan je nog meesturen."

De totale kosten van het project, waarvan dus 700.000 euro gesubsidieerd wordt, bedragen ruim 1,7 miljoen euro.foto: Google Maps

Lees ook

Agrarische ondernemers in Lengel uiten zorgen over woningbouw Lakermaat en verkeersveiligheid

Agrarische ondernemers aan de Korenhorsterweg in Lengel hebben woensdag tegenover raadsleden van Mon...

Samenwerking omgevingsdiensten leidt tot nieuwe regionale organisatie

De Omgevingsdienst Achterhoek (ODA) en Omgevingsdienst Veluwe (ODVeluwe) gaan samen verder als één o...

Paard overleden bij ongeluk met busje en paardentrailer op A18 bij Didam

Een busje dat woensdagmiddag over de A18 reed in de richting van Doetinchem, is achterop een paarden...

Kasteel Huis Bergh ondergaat grondige renovatie en herinrichting

Kasteel Huis Bergh staat al een tijdje in de steigers, en dat is niet zomaar. De inzakking van de fu...

Ulftenaar Koen Bouwman niet naar WK wegwielrennen in Rwanda

Koen Bouwman (31) uit Ulft doet niet mee aan het wereldkampioenschap wegwielrennen. Gezondheidsprobl...

Autobrand in Doetinchem: politie onderzoekt mogelijke brandstichting

Een auto is in de nacht van dinsdag op woensdag in brand gevlogen aan de Rooseveltstraat in Doetinch...