Ulft, Netherlands

Doetinchemse bakker onderzoekt eiwitbrood

Regio8 | 22 maart 2016 12:53 | Aangepast op 22 maart 2016 12:53
"Brood 3.0 is gezond, voedzaam en je wordt er niet dik van", aldus gedeputeerde Michiel Scheffer. Het zogenaamde eiwitbrood is brood zonder gluten en zonder koolhydraten. "Met nieuwe technologie kunnen we die kennis naar de markt en in productie brengen. Zo maken we werk van innovatie in Gelderland."

Bakkerij Wiltink is enthousiast over het onderzoek: "In het lab is het al gelukt, maar dat zegt niks over een productielijn", aldus eigenaar Karel Wiltink. Het is nu dus zaak om uit te zoeken of het ‘eiwitbrood’ op grote schaal kan worden geproduceerd. Wiltink is blij dat hij zo dicht op de ontwikkelingen zit. "Je kan in de wagon meegaan, maar het heeft meer zin om op de locomotief te gaan zitten, dan kan je nog meesturen."

De totale kosten van het project, waarvan dus 700.000 euro gesubsidieerd wordt, bedragen ruim 1,7 miljoen euro.foto: Google Maps

Lees ook

Plotseling overlijden Wilfried 'Prutje Peter' Hoitink schokt Beltrum

Beltrum heeft geschokt gereageerd op het plotselinge overlijden van de 67-jarige Wilfried 'Prutje Pe...

Groot alarm in Winterswijk vanwege smeulende waterkoker op inductieplaat

De hulpdiensten rukten dinsdagavond massaal uit voor een melding van een woningbrand aan de Misterwe...

Raad Berkelland stuurt open brief aan Provincie en FrieslandCampina

De Berkellandse politiek eist antwoorden van de Provincie en FrieslandCampina over de ontploffing me...

Twee Achterhoekers in de top tien van de ChristenUnie

Met de Tweede Kamerverkiezingen in aantocht presenteren steeds meer partijen hun kandidatenlijst. Op...

Meer controles op de weg: Duitse politie verscherpt toezicht meer landinwaarts

De Duitse politie voert, naast de dagelijkse grenscontroles bij Beek en Emmerich, de verkeerscontrol...

Eibergse danseressen succesvol op WK Streetdance in Engeland

Twee dansduo’s uit Eibergen hebben afgelopen weekend meegedaan aan het WK Streetdance 2025 in Blackp...