Ulft, Netherlands

Doetinchemse bakker onderzoekt eiwitbrood

Regio8 | 22 maart 2016 12:53 | Aangepast op 22 maart 2016 12:53
"Brood 3.0 is gezond, voedzaam en je wordt er niet dik van", aldus gedeputeerde Michiel Scheffer. Het zogenaamde eiwitbrood is brood zonder gluten en zonder koolhydraten. "Met nieuwe technologie kunnen we die kennis naar de markt en in productie brengen. Zo maken we werk van innovatie in Gelderland."

Bakkerij Wiltink is enthousiast over het onderzoek: "In het lab is het al gelukt, maar dat zegt niks over een productielijn", aldus eigenaar Karel Wiltink. Het is nu dus zaak om uit te zoeken of het ‘eiwitbrood’ op grote schaal kan worden geproduceerd. Wiltink is blij dat hij zo dicht op de ontwikkelingen zit. "Je kan in de wagon meegaan, maar het heeft meer zin om op de locomotief te gaan zitten, dan kan je nog meesturen."

De totale kosten van het project, waarvan dus 700.000 euro gesubsidieerd wordt, bedragen ruim 1,7 miljoen euro.foto: Google Maps

Lees ook

Geen gewonden bij kop- staartbotsing in Doetinchem

Bij een kop- staartbotsing op de Europaweg in Doetinchem zijn dinsdagochtend drie auto’s op elkaar g...

Busje belandt in sloot bij Groenlo

Een bestuurder is maandagavond bij Groenlo met zijn busje in de sloot beland. Hoe het ongeval heeft ...

De Graafschap neemt El Allachi over van FC Den Bosch

Aanvaller Chahid el Allachi speelt na de winterstop voor De Graafschap. De Doetinchemmers nemen de b...

Code geel voor de Achterhoek vanwege plaatselijk dichte mist

Het KNMI heeft code geel afgegeven voor de Achterhoek vanwege plaatselijk dichte mist. De waarschuwi...

Achterhoekse kreten 'D'ran' en 'Weerkommen' in de race voor eigen trein

Reizigers en bewoners in de Achterhoek mogen meebeslissen over acht nieuwe treinnamen. Vanaf decembe...

Gorssel wil woningen en MFA, maar zoekt ook naar de juiste balans

Een nieuwe woonwijk is aan de noordoostkant van Gorssel het gesprek van de dag. In het centrum gaat ...