Ulft, Netherlands

Doetinchemse bakker onderzoekt eiwitbrood

Regio8 | 22 maart 2016 12:53 | Aangepast op 22 maart 2016 12:53
"Brood 3.0 is gezond, voedzaam en je wordt er niet dik van", aldus gedeputeerde Michiel Scheffer. Het zogenaamde eiwitbrood is brood zonder gluten en zonder koolhydraten. "Met nieuwe technologie kunnen we die kennis naar de markt en in productie brengen. Zo maken we werk van innovatie in Gelderland."

Bakkerij Wiltink is enthousiast over het onderzoek: "In het lab is het al gelukt, maar dat zegt niks over een productielijn", aldus eigenaar Karel Wiltink. Het is nu dus zaak om uit te zoeken of het ‘eiwitbrood’ op grote schaal kan worden geproduceerd. Wiltink is blij dat hij zo dicht op de ontwikkelingen zit. "Je kan in de wagon meegaan, maar het heeft meer zin om op de locomotief te gaan zitten, dan kan je nog meesturen."

De totale kosten van het project, waarvan dus 700.000 euro gesubsidieerd wordt, bedragen ruim 1,7 miljoen euro.foto: Google Maps

Lees ook

De Graafschap verliest en loopt play-offticket mis

De Superboeren ontvingen Roda JC in een cruciaal duel in de strijd om de tweede plek – en het play-o...

Sociale kerstsfeer voorop in Bocholt, met oog voor veiligheid

Dit weekend zijn er in de regio weer volop kerstmarkten te bezoeken, ook net over de grens in Duitsl...

Inbraak bij sportzaak in Borculo: acht fietsen gestolen

Bij een sportzaak in Borculo hebben inbrekers in de nacht van donderdag op vrijdag acht fietsen gest...

Amphion Theater voor tiende keer genomineerd als Theater van het Jaar

Amphion Theater in Doetinchem is genomineerd voor Theater van het Jaar 2025. Het is de tiende keer d...

Oude IJsselstreek verhoogt subsidies voor verenigingen en evenementen

Verenigingen en evenementen krijgen vanaf volgend jaar meer subsidie van de gemeente Oude IJsselstre...

Weerboer Gerrit Vossers voorspelt een bewolkt weekend

Gerrit Vossers neemt iedere vrijdag voor De Gelderlander en REGIO8 de weersvoorspellingen voor het w...