Ulft, Netherlands

Doetinchemse bakker onderzoekt eiwitbrood

Regio8 | 22 maart 2016 12:53 | Aangepast op 22 maart 2016 12:53
"Brood 3.0 is gezond, voedzaam en je wordt er niet dik van", aldus gedeputeerde Michiel Scheffer. Het zogenaamde eiwitbrood is brood zonder gluten en zonder koolhydraten. "Met nieuwe technologie kunnen we die kennis naar de markt en in productie brengen. Zo maken we werk van innovatie in Gelderland."

Bakkerij Wiltink is enthousiast over het onderzoek: "In het lab is het al gelukt, maar dat zegt niks over een productielijn", aldus eigenaar Karel Wiltink. Het is nu dus zaak om uit te zoeken of het ‘eiwitbrood’ op grote schaal kan worden geproduceerd. Wiltink is blij dat hij zo dicht op de ontwikkelingen zit. "Je kan in de wagon meegaan, maar het heeft meer zin om op de locomotief te gaan zitten, dan kan je nog meesturen."

De totale kosten van het project, waarvan dus 700.000 euro gesubsidieerd wordt, bedragen ruim 1,7 miljoen euro.foto: Google Maps

Lees ook

Achterhoeker Devin Haen voor het eerst opgeroepen voor Jong Oranje

De Achterhoekse voetballer Devin Haen is voor het eerst opgeroepen voor Jong Oranje. De 21-jarige aa...

Petitie vóór asielopvang Eibergen overhandigd als tegengeluid

Een groep Eibergenaren zag het protest tegen de komst van een vluchtelingenopvang in het dorp van 18...

De Hoeksteen maakt plaats voor woningen in het hart van Gendringen

Het voormalige schoolgebouw van De Hoeksteen in Gendringen wordt binnenkort gesloopt om plaats te ma...

Reorganisatie bij DRU Industriepark: acht banen op de tocht

Er gaan ontslagen vallen bij de stichting DRU Industriepark. De stichting hoopt zo financieel gezond...

Weerboer Gerrit verwacht een fraai herfstweekend

Gerrit Vossers neemt iedere vrijdag voor De Gelderlander en REGIO8 de weersvoorspellingen voor het w...

Juf Milly viert 40-jarig jubileum: ‘Ik ga door tot achter de rollator’

De laatste slingers en ballonnen worden nog snel opgehangen door de leerlingen van groep 8. Dan is b...